“Straight Jackin” u subotu nastupa u Banjaluci

Sastav “Straight Jackin”, koji je tokom devedesetih godina stekao ogromnu slavu, najavio je nastup u Klubu studenata Banjaluka. Grupa će nastupiti u subotu, 14. decembra, s početkom u 21 čas.

Kako kaže frontmen ovog sastava Jugoslav Petrović, publika u Banjaluci može očekivati repertoar kojim su se predstavili i u ostalim gradovima, a u pitanju je selekcija najboljih i najvećih hitova grupe iz Beograda.

“Iz Banjaluke nosim samo najbolja iskustva, još od 1997. godine, ‘Hacijende’ i druženja. Stekla su se tada neka odlična poznanstva”, rekao je Petrović.

Kada je u pitanju autorski rad, “Straight Jackin” je poznat kao sastav koji ima jasan stav, jasne tekstove i energične svirke, a što se tiče novog materijala, sam Jugoslav nije želio pretjerano da odaje informacije, te je samo kratko prokomentarisao da će ga možda uskoro biti.

Sa druge strane, kada je u pitanju današnja muzička scena, Petrović ističe da je ne prati mnogo, pa nije upoznat s njom, ali da je dosljednost sebi i iskrenost u autorskom radu najbolji recept za uspjeh svakog muzičara.

“Ne pratim scenu toliko, pa ne znam. Pravi recept za uspjeh je, kao i dosad, kao i mi devedesetih, i ovi osamdesetih, i tako decenijama, do nekih dvadesetih. Ili jesi ili nisi”, zaključio je Petrović.

Muzičar se dotakao i početka sastava “Straight Jackin”, koji po njegovim riječima nije bio lak, ali u poređenju s izazovima novih izvođača neke stvari su ostale iste.

“Nepravilni odnosi s izdavačkom kućom. Kao i u svim profesijama ima mufljuza i klanova, među menadžerima, TV, radijima, klubovima, festivalima i traje do dan-danas. Svuda sviraju sve jedni te isti bendovi, bar u Srbiji. Nama je tad bilo lakše da počnemo, ali s nečim vrednim. Danas je lakše započeti s nečim što će se sutra zaboraviti”, naglasio je Petrović i dodao da je, što se tiče kreativne linije u stvaralaštvu benda, slušao gomilu razne muzike koja nije bila zastupljena u medijima.

“Odrastao sam u klubu ‘TamTam’ i jednostavno slušao raznu muziku koje u medijima nije bilo. Voleo sam sve, tamo sam s repom došao, a od svega, najpribližnija mi je afrička muzika, Nigerija, Mali, Zair, uglavnom ne gornji, arapski deo, već onaj crni deo. U stvaralaštvu je potrebno ugledati se na sebe, na scenu koju slušaš i na ceo svet”, zaključio je Petrović.

Što se tiče nastupa grupe “Straight Jackin” u Banjaluci, Petrović je poručio obožavaocima da dođu u što većem broju. Ulaznice za koncert grupe “Straight Jackin” mogu se nabaviti po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta će koštati 14. Prodajna mjesta su KSB i “Peckham pub”.

(Nezavisne)

REKORDAN RAST POTROŠNJE Banjaluka zbraja rezultate novogodišnjih praznika

Organizacija novogodišnjih koncerata koštala je 188.000 KM i za razliku od prethodne sezone primjetni su drugačiji rezultati – rekordan rast potrošnje, te veliki broj turista, koji su se u Banjaluci zadržali i nakon 1. januara.  Najveći dio novca su obezbijedili sponzori, više od 110.000 KM, dok je ostatak isplaćen iz gradske kase. Prema prvim procjenama,

Banjalučki aerodrom očekuje trostruko više putnika do kraja 2022. godine

Rukovodstvo banjalučkog aerodroma očekuje da će do kraja 2020. godine imati više od 300.000 prevezenih putnika i 4.000 avio-operacija godišnje.  – To će omogućiti značajno povećanje vlastitih prihoda i manju ovisnost o sredstvima subvencije – navodi se u Planu poslovanja ovog javnog preduzeća za 2020-2022. Banjalučki aerodrom je, po posljednjim podacima Direkcije za civilno vazduhoplovstvo

BANJALUČANIMA PRVA DVA MJESTA: Najveća mjesečna plata prošle godine iznosila 14.582 KM

Jedan Banjalučanin, zaposlen u djelatnosti iznajmljivanja nekretnina, u septembru prošle godine zaradio je 14.582 marke. Prema podacima Poreske uprave RS, riječ je o najvećoj pojedinačnoj isplati mjesečnog primanja po osnovu radnog odnosa u ovom mjesecu. Nije teško izračunati da je ovaj Banjalučanin za samo mjesec dana zaradio 38 prosječnih penzija, te skoro 16 prosječnih plata

Servisne informacije za 21. januar

Servisne informacije za utorak, 21. januar 2020. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje zabilježeno je osam krivičnih djela. Javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, jedna s posljedicama po lica u kojoj su dva lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledano je

SAOBRAĆAJKA U BANJALUCI Sudar tri vozila u Boriku

U banjalučkom naselju Borik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri vozila.  Nesreća se dogodila na raskrsnici ulica Bulevar vojvode Petra Bojovića i Bulevar vojvode Živojina Mišića, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. (ATV)

INSPEKTORAT: Trgovci ne mogu naplaćivati reklamne plastične vrećice

Vrećice koje na sebi sadrže oznaku, naziv, logotip ili boje koje asociraju na trgovca, ne mogu se naplaćivati, saopštili su iz Inspektorata RS, povodom informacije da je od 1. januara ove godine, većina trgovačkih objekata počela sa naplatom plastičnih vrećica. “Zakonom o zaštiti potrošača RS propisano je da se omot, kao što je kesica, vrećica,