Magazin 12.12.2019.

“Straight Jackin” u subotu nastupa u Banjaluci

Sastav “Straight Jackin”, koji je tokom devedesetih godina stekao ogromnu slavu, najavio je nastup u Klubu studenata Banjaluka. Grupa će nastupiti u subotu, 14. decembra, s početkom u 21 čas.

Kako kaže frontmen ovog sastava Jugoslav Petrović, publika u Banjaluci može očekivati repertoar kojim su se predstavili i u ostalim gradovima, a u pitanju je selekcija najboljih i najvećih hitova grupe iz Beograda.

“Iz Banjaluke nosim samo najbolja iskustva, još od 1997. godine, ‘Hacijende’ i druženja. Stekla su se tada neka odlična poznanstva”, rekao je Petrović.

Kada je u pitanju autorski rad, “Straight Jackin” je poznat kao sastav koji ima jasan stav, jasne tekstove i energične svirke, a što se tiče novog materijala, sam Jugoslav nije želio pretjerano da odaje informacije, te je samo kratko prokomentarisao da će ga možda uskoro biti.

Sa druge strane, kada je u pitanju današnja muzička scena, Petrović ističe da je ne prati mnogo, pa nije upoznat s njom, ali da je dosljednost sebi i iskrenost u autorskom radu najbolji recept za uspjeh svakog muzičara.

“Ne pratim scenu toliko, pa ne znam. Pravi recept za uspjeh je, kao i dosad, kao i mi devedesetih, i ovi osamdesetih, i tako decenijama, do nekih dvadesetih. Ili jesi ili nisi”, zaključio je Petrović.

Muzičar se dotakao i početka sastava “Straight Jackin”, koji po njegovim riječima nije bio lak, ali u poređenju s izazovima novih izvođača neke stvari su ostale iste.

“Nepravilni odnosi s izdavačkom kućom. Kao i u svim profesijama ima mufljuza i klanova, među menadžerima, TV, radijima, klubovima, festivalima i traje do dan-danas. Svuda sviraju sve jedni te isti bendovi, bar u Srbiji. Nama je tad bilo lakše da počnemo, ali s nečim vrednim. Danas je lakše započeti s nečim što će se sutra zaboraviti”, naglasio je Petrović i dodao da je, što se tiče kreativne linije u stvaralaštvu benda, slušao gomilu razne muzike koja nije bila zastupljena u medijima.

“Odrastao sam u klubu ‘TamTam’ i jednostavno slušao raznu muziku koje u medijima nije bilo. Voleo sam sve, tamo sam s repom došao, a od svega, najpribližnija mi je afrička muzika, Nigerija, Mali, Zair, uglavnom ne gornji, arapski deo, već onaj crni deo. U stvaralaštvu je potrebno ugledati se na sebe, na scenu koju slušaš i na ceo svet”, zaključio je Petrović.

Što se tiče nastupa grupe “Straight Jackin” u Banjaluci, Petrović je poručio obožavaocima da dođu u što većem broju. Ulaznice za koncert grupe “Straight Jackin” mogu se nabaviti po cijeni od 10 KM, a na dan koncerta će koštati 14. Prodajna mjesta su KSB i “Peckham pub”.

(Nezavisne)