Vijesti 08.07.2016.

Štrajkači iz parka razgovarali sa ministrom Savanovićem

ČITANJE: 1 minuta

Štrajkači iz parka Mladen Stojanović dočekali su svojih pet minuta. Primio ih je ministar rada Milenko Savanović.

Dvadeset minuta prije zakazanog vremena sastanka stigli su pred zgradu Vlade. Iza zatvorenih vrata sa ministrom i njegovim pomoćnicima proveli su više od sat i po. Oni su na svojoj strani kao pojačanje imali Nedeljka Mitrovića.

“Konkretno, tražili smo sve to što tražimo proteklih pet mjeseci, gdje smo pri štrajku, ali kroz organizaciju Nedeljka Mitrovića, gledaćemo da konkretnije riješimo neke stavke. vidjećemo za desetak dana, još ništa ne znam jer konkretno nema nikakvog dogovora”, kazao je Njegoš Tomić.

“Mi ćemo naravno u razgovoru sa realnim sektorom, sa javnim preduzečima, sa ustanovama tražiti rješenja za ove mlade ljude”, izjavio je Milenko Savanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Velika očekivanja obje strane imaju od 14. jula. Za taj dan najavljen je sastanak sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora, skupštinskim odborima, ministarstvima, udruženjima boračkih kategorija.

“Zahvaljujući takvim programima, akcionim planovima u zadnje dvije godine je skoro prepolovljen broj nezaposlenih sa 3.200, sad je 1.700. Ja sam ubijeđen, optimista sam, realan ako ništa drugo nema više priliva prirodnog te djece”, rekao je Nedeljko Mitrović, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila.

“Očekujemo realizaciju tih naših zahtejva kao i cijele populacije da se založe kao što su i obećali”, istakao je Miroslav Gnjatović.

Štrajkači su ministru rekli šta su imali. Njegov sljedeći potez čekaju u šatorima u parku.

(ATV)