Vijesti 09.10.2016.

Štrajkačima uklanjaju šatore iz parka u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Štrajkačima u banjalučkom parku Mladen Stojanović ističe trodnevni rok Komunalne policije za uklanjanje šatora. U suprotnom, biće uklonjeni prinudnim putem, stoji u upozorenju koje su štrajkači dobili.

Štrajkači uzvraćaju – ni nakon devet mjeseci ne pada nam na pamet da se mičemo iz parka.

“Mi odavde ne idemo, svidjelo se to nekome ili ne. Što se tiče njihove priče za taj papir bez nečijeg potpisa sa pečatom. To je za nas nevalidno. Drugo, to nije rješenje, to je upozorenje. Mi ćemo se na to upozorenje oglušiti. U ponedjeljak u 11 sati okupiće se ljudi. Nećemo dati, a ako treba fizički ćemo se obračunavati sa njima”, kazao je štrajkač Njegoš Tomić.

Park i jeste mjesto na kome građani mogu da se okupljaju ali je u ovom slučaju, a prema upozorenju Komunalne policije, problem zauzimanje javne površine na ovaj način. Štrajkač Radenko se nada da će on, drugi štrajkači, i šatori – ostati u parku.

“Ja mislim da se ovaj problem može riješiti, da nije puno veliki, uz malo dobre volje, može se to riješiti”, smatra štrajkač Radenko Pecoje.

Šta je tu je, vidjećemo šta će da se desi, dodaju štrajkači. A šta god bude, svom devetomjesečnom protestu sutra – ne vide kraj.

(ATV)