Politika 02.04.2016.

Stranački omladinci o favoritima za gradonačelnika Banjaluke: Kako stariji odluče

ČITANJE: 2 minute
banjaluka

Vrh stranke će donijeti odluku o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, a njih će starije kolege svakako konsultovati- najčešći su odgvori stranačkih omladinaca na pitanje ko je njihov favorit za gradonačelnika Banjaluke. Mladi SDS-ovci, svoj stav o potencijalnom gradonačelniku nisu imali.

“Vjerujte da ja kao omladinac ne mogu da vam odgovoirm u ovom momentu na to pitanje, a vrlo rado da ćemo razgovarati o tome i da ćemo imati saglasnost da to bude zajednički kandidat kojeg ćemo podržati svi iz Saveza za promjene”, rekao je omladinac GO SDS Banjaluka Ljubo Ninković.

Njihov kolega iz Narodnog demokratskog pokreta, ima favorita. Prednost, ipak daje, blagoslovu vrha stranke i koalicije.

“Definitivno moj favorit je predsjednik NDP, ali kažem, to nije ništa to je moj lični stav. Partije će u skladu sa svojim dogovorima predstviti zajedničkog kandidata”, rekao je predsjednik mladih NDP Banjaluka Đorđe Praštalo.

Podmladak PDP-a, kao iz topa odgovara. Šefa stranke vide na čelu Banjaluke.

“Pa kao partija demokratskog progresa Branislav Borenović. Mislimo da mi nismo imali priliku da na lokalnom nivou uradimo nešto”, rekao je Draško Stanivuković iz PDP-a.

Nekoliko minuta kasnije Stanivukovićev stav dopunio je i ispravio stariji kolega. Red se, ipak, mora znati.

“Mislim ovde ako je bilo nekih komentara kolega, neko je postavio pitanje za kandiata za gradonačelnika samo želim da kažem da svakako PDP ima mladog predsjednika koji je odličan lider, ali Savez za promjene će djelovati jedinstveno ko god to da bude”, rekao je predsjednik Savjeta mladih NDP-a Nikola Dronjak.

Prvi omladinac banjalučkog SNSD-a ima spreman spisak mladih koji bi mogli da budu kandidati za gradonačlnika. Ima i favorita.

“Pa mislim da je predsjednik Gradskog odbora Igor Radojičić, najozbiljnije rješenje i čovjek koji najbolje kotira u organizaciji, ali mi ćemo na našim organima to odlučiti koga ćemo podržati. To je onako moj lični stav”, rekao je predsjednik GO mladih SNSD Banjaluka Aleksandar Buzaković.

Zato mladi na ulicama Banja Luke, radije, kažu, ne bi o politici.

Izreka da na mladima svijet ostaje, čini se, više ne važi. Kormilo drže mudre glave u vrhovima stranaka.

(Atv)