Vijesti 12.05.2020.

Strani državljani u Srbiju uz negativan PCR test i potvrdu

ČITANJE: 1 minuta

Vlada Srbije usvojila je danas protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom i zaštitom stanovništva od virusa korona, koji kao jedan od preduslova predviđa obavezan negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Državljani Srbije moći će da uđu u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na virus korona, ne stariji od 72 sata, a ukoliko to nemaju moraće, svi bez izuzetka, da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Da bi ušli u Srbiju strani državljani moraće da imaju i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici ministarstava zdravlja, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, spoljnih poslova i unutrašnjih poslova Srbije.

Ova potvrda može se pribaviti u ambasadi Srbije ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19 preporučio je Vladi Srbije da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susjedne zemlje – BiH, Albanije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, navodi se u saopštenju.

(Srna)