Stranica na bosanskom slavi i ubistva u Sarajevu

isis 2
isis 2
Internet stranica „Vijesti umeta“ na bosanskom jeziku slavi teroristički napad u Parizu, kao i jučerašnja ubistva u Sarajevu i prijeti novim napadima širom BiH.

Nakon napada u Parizu u kojem je život izgubilo 129 ljudi, na stranici je objavljeno kako je to „radosna vijest za sve iskrene muslimane“ zbog smrti „nevjernika Francuza“.

Treba napomenuti da „Vijesti umeta“ nisu nikakav portal, kako mnogi mediji prenose, već obična vordpres stranica koju može bilo ko da uređuje. Takođe, postavlja se pitanje kako do sada stranica nije ugašena.

Na stranici se navodi da će stranica prenositi sve što ima veze sa Islamskom državom, a mogu se vidjeti i brojni propagandni snimci.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je izjavio da mu je poznato šta se objavljuje na stranici i da će zahtjevati od svih nivoa vlasti da se nešto uradi sa njom.

-Smatram da što prije treba ući u određene istrage i da za terorizam moramo imati nultu toleranciju- rekao je tada Mektić za portal “Nezavisnih novina”.

Međutim, odmah nakon toga oglasili su na stranici „Vijesti umeta“ i to novim pretnjama – svijetu, Evropi, Balkanu i BiH.

-Znajte da ćemo mi vama uskoro doći, a već smo tu među vama, uskoro će teći krv ulicama cijele Evrope. Uskoro će se zavijoriti zastava tevhida (jedinstva) širom cijele Evrope-objavljeno je na stranici.

Komentarišući osude i najave iz vlasti BiH da će procesuirati objave na stranici, autori teskta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti ni francuske, ni američke službe, a kamoli vlasti BiH.

– Vama (BiH) slijedi odmazda još gora od ove i još gorča- objavljeno je na stranici.

Uskoro je objavljeno da je Tviter nalog „Vijesti umeta“ ugašen, a na Tviteru se navodno spekulisalo da su to uradili hakeri Anonimusa.

Sinoć se dogodio napad u Sarajevu kada je Enes Omeragić ubio dovojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, a danas je na stranici pozdravljen taj događaj.

U tekstu naslovljenom “Počelo je – ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Alahu”  vojnici ubijeni baš kao što je prije nekoliko dana najavljeno.

-Baš kao što smo i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika, od kojih je jedan Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, otpadnik od vjere- navedeno je u tekstu.

Na stranici se takođe poručuje da je „ovo tek početak prolivanja krvi u BiH i Evropi“ i poziva se omladina u svijetu i u BiH da krene u ubijanje nevjernika.

(NN, B92)

ZA KROVOVE I STOLARIJU 200.000 KM Grad priprema listu sanacija na objektima osnovnih škola

Za obnovu objekata osnovnih škola ove godine iz budžeta Grada Banjaluka biće izdvojeno 200.000 KM, a lista prioriteta bi trebala biti gotova početkom marta.  Taj novac, u zavisnosti od potrebe, škole koriste da, na primjer, uvedu centralno grijanje ili poprave kotlovnice, saniraju parkete, mijenjaju krovove i vanjsku stolariju, te obnove sanitarne čvorove. Gradonačelnik Igor Radojičić

BANJALUKA: 150 porodica dobija krov nad glavom

Za 150 porodica, izbjeglih i raseljenih lica, programima stambenog zbrinjavanja na području grada Banjaluka biće riješeno stambeno pitanje. Ovaj zajednički projekat Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije i Gradske uprave omogućiće izbjeglim i raseljenim porodicama da riješe svoje stambeno pitanje i konačno dobiju svoj krov nad glavom. Marko Aćić, v.d. direktora Republičkog sekretarijata za

U ovoj godini izgradnja brane i mašinske zgrade HE “Dabar”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Trebinju da se u ovoj godini može očekivati početak izgradnje brane i mašinske zgrade u projektu Hidrelektrane “Dabar”. Premijer Višković sa direktorom ERS i rukovovodstvom HET-aFoto: RTRS Nakon sastanka sa rukovodstvima “Elektroprivrede Republike Srpske” i preduzeća HE “Dabar” i “Hidroelektrane na Trebišnjici” /HET/, Višković je

Raspušten Gradski odbor SP-a u Banjaluci

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) donio je odluku o raspuštanju banjalučkog Gradskog odbora SP. Na današnjoj sjednici je odlučeno da bude formirano Povjereništvo zaduženo za sprovođenje unutarpartijskih izbora SP u Banjaluci. Iz Socijalističke partije je saopšteno da je ovoj odluci prethodilo isključenje iz SP-a bivšeg predsjednika Gradskog odbora Banjaluka Gorana Selaka, zbog, kako

SVEČANO U BANJALUCI Uručene svetosavske nagrade istaknutim prosvjetnim radnicima u Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić večeras su u Banjaluci uručili svetosavske nagrade za 24 istaknuta prosvjetna radnika u Srpskoj.  Na svečanosti u Dječijem pozorištu Srpske svetosavske nagrade za školsku 2018/2019. godinu uručene su nastavnicima razredne nastave u Osnovnoj školi (OŠ) “Sveti Sava” iz Bileće Sanji Grubačić, u

Pronevjeren novac za izgradnju kuće za malenog Dejana Zorića

Odbor za izgradnju kuće za dječaka Dejana Zorića iz Donjih Agića kod Novog Grada, danas je prijedorskom Tužilaštvu podnio krivičnu prijavu zbog sumnje da je Mladen Karan, sadašnji dopisnik BN televizije iz Prijedora, pronevjerio oko 14.000 maraka, namijenjenih za izgradnju kuće dječaka kojeg je ostavila majka. Karan je, kako saznajemo, u javnost plasirao privatni račun

STANIVUKOVIĆ: Protiv mene podneseno 78 prijava i tužbi, svaki dan sam u sudu par sati

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković rekao je danas da je protiv njega podneseno 78 prijava i tužbi, zbog kojih gotovo svaki dan provodi nekoliko sati na sudu. Kaže da su tužbe protiv njega i poslanika Nebojše Vukanovića teške više od 100.000 KM, što “u ozbiljnoj mjeri postaje neizdržljivo”.