Politika 28.09.2020.

STRANKE IZNIJELE OČEKIVANJA: Najmanje 10.000 glasova zajednički cilj svih političkih partija u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Sa svojim kandidatima za gradonačelnika Igorom Radojičićem i Draškom Stanivukovićem, i SNSD i PDP očekuju pobjedu na predstojećim lokalnim izborima, dok iz SPS-a i Demos-a ističu da su njihova očekivanja da nakon izbora budu druga stranka po snazi u Banjaluci, pišu “Nezavisne”

Pored toga, nakon što su objelodanile svoje ciljeve za Banjaluku, zajednički cilj svakoj od njih je da osvoji najmanje 10.000 glasova. Svaki broj ispod navedenog smatrao bi se neuspjehom, ističu čelni ljudi iz gradskog odbora političkih partija koje učestvuju na izborima.

Slobodan Stanarević, predsjednik Gradskog odbora Demosa i nosilac liste ove političke partije za Skupštinu grada, istakao je da ova lista ima 10 mladih kandidata, te da su 50 odsto kandidata privatni preduzetnici.

“Mi smo i sada druga stranka u Banjaluci, sa šest odbornika, i ne prihvatam da ne ostanemo druga stranka ni poslije izbora. Naš cilj je da osvojimo više od 10.000 glasova”, istakao je Stanarević za “Nezavisne”

Goran Selak, predsjednik Socijalističke partije Srpske rekao je da je utvrđena lista kandidata ove partije za kandidate za odbornike, te da je on nosilac liste.

“Na listi su poznata imena, kao što su Andrea Dorić, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i poslanica u NS RS, Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS, Milan Milaković, potpredsjednik Skupštine grada, Saša Kondić, predsjednik RK Borac, Sandra Lazarević, doktorica i profesorica, te poznati sportista Vladimir Kuvalja. Imamo dosta novih lica koja nisu bila na političkoj sceni, očekujemo više od 10.000 glasova i da budemo druga partija po snazi u gradu”, rekao je Selak.

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske, rekao je za “Nezavisne” da je na predstojećim izborima cilj ove političke partije osvajanje najmanje 10.000 glasova, te da će sve ispod tog broja smatrati neuspjehom.

Borivoje Obradović, predsjednik Gradskog odbora DNS-a, na predstavljanju odborničke liste od 35 kandidata za predstojeće izbore rekao je da je cilj ove političke organizacije osvajanje 10.000 glasova, za koji je uvjeren da će biti i ostvaren.

“Cilj nam je da se bavimo konkretnim problemima naroda, a ne visokom politikom, odnosno poboljšanjem kvaliteta života kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti, jeftinijem javnom prevozu, te izgradnji modernih etažnih parkinga”, kazao je tada Obradović.

Nikola Vukčević, sekretar Gradskog odbora Socijalističke partije, istakao je ranije da je izborni cilj ove političke partije želja da sprovedu u djelo one politike za koje su sigurni da će pokrenuti i pogurati Banjaluku naprijed.

Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, u Banjaluci pravo glasa ima oko 198.000 birača.

(N.S/ Banjaluka.net)