Politika 14.08.2016.

Stranke promovišu programe: Obećanja, nove ideje i svođenje računa

ČITANJE: 2 minute

Iako predizborna kampanja još nije zvanično počela, u Banjaluci su danas stranke bile itekako aktivne.

Sastanak sa medijima nedjeljom prvi su zakazali kandidati za odbornike SDS-a. Zborno mjesto – plato ispred spomenika banu Svetislavu Milosavljeviću. Obećavaju centralni spomenik poginulnim borcima, trajna rješenja za RVI, borački dodatak na mjesečnom nivou za sve borce.

“250 miliona maraka se izdvaja od kad su se počeli izdavati borački dodaci. Svake godine umire na hiljade boraca, umiru RVI, umiru porodice poginulih boraca. Stalno nam prikazuju da je taj novac isti fond, znači nama je trebalo iz godine u godinu da se povećavaju borački dodaci, a to se ne dešava”, istakao je Predrag Milosavić, kandidat za odbornika SDS-a.

Pola sata kasnije, predsjednik gradske Skupštine Budimir Balaban i odbornici DNS-a podvukli su crtu ispod svog rada u protekle četiri godine. Kažu, kao klub – djelovali su jedinstveno i za građane.

“I kada su nas preglasavali sa opozicijom mi smo ostajali na strani građana jer smo uvijek imali model kako da dođemo do informacija šta to građani žele i ostali smo na njihovoj strani, čak su nam nekad i otvoreno rekli vi samo slušate građane, pa naravno zato i jesmo tu”, naglasio je Budimir Balaban, predsjednik Skupštine grada Banja Luka.

U podne su se oglasili u Ujedinjenoj Srpskoj. U njihovom fokusu bili su djeca, mladi, sportisti i kultura. Znaju kako konkretno da unaprijede kvalitet svih pobrojanih i to osnivanjem Instituta za inteligentnu djecu, Klastera programera, Klastera kreativaca, Multimedijalnog centra za mlade.

“Mi prosto nemamo mjesta, a da ne kažem prostore opromljene tehnološkim sredstvima koji su usmjereni ovoj mlađoj, novijoj generaciji koja živi u jednom multimedijalnom svijetu”, rekla je Natalija Trivić, kandidat za odbornika Ujedinjene Srpske.

Građanima ne ostaje ništa drugo nego da pažljivo slušaju, a u oktobru da zaokruže svog favorita. Dotad će svakako biti još nedjeljnih okupljanja.