Vijesti 23.12.2015.

Stravičan zločin kod Lopara: Upucao suprugu pa se objesio

ČITANJE: 2 minute
Lopare zlocin
Ratko Kerović (73) iz mjesta Pirkovci, kod Lopara, hicima iz pištolja ubio je u kući svoju četiri godine mlađu suprugu Milenu, a potom je presudio i sebi, objesivši se o drvenu gredu pomoćnog objekta.

Ovaj horor, koji je zaprepastio sve mještane, otkriven je sinoć oko 19 časova, i to nakon što je tijelo nesrećne starice pronašao komšija, a ubrzo je nađeno i Ratkovo tijelo.

Zasad nije poznato kada se zločin dogodio, ali pojedine komšije ističu da supružnike nisu vidjeli još od nedjelje.

Kerovići su, kako se saznaje, dugo bili u braku, a nikome, pa ni mještanima nije jasno šta je motiv ovog krvoprolića. Za oboje staraca svi imaju samo riječi hvale.

-Njih dvoje bili su složni, živjeli su sami. Ne znam da li su se kojim slučajem posvađali. Ma, ko će znati šta se tu dešavalo- ističe jedan mještanin, ne želeći da se predstavi.

Jedna komšinica Kerovića, koja je takođe zamolila da ostane anonimna, tvrdi da se ranije spekulisalo da je Ratko išao kod neke druge žene, ali dodaje da ne može da potvrdi da je to tačno.

-Dosta je prošlo od tih priča i ne bih da griješim dušu i pretpostavljam zašto se ova tragedija dogodila. Mogu sa sigurnošću reći da su oni bili jako dobri ljudi, da su sa svima ovdje bili u odličnim odnosima, te da nikada nisam čula da su imali nekih problema- navodi ta mještanka.

Supružnike Kerović mještani će pamtiti i kao imućnije ljude, iza kojih su ostali sin i kćerka, a koji su zaposleni u Austriji, odnosno Švajcarskoj.

-Ratko je bio u penziji, a nekada je radio u lokalnoj Šumariji, dok je Milena bila domaćica. Fini ljudi. I djeca su im zlatna. Često su dolazila kod roditelja, pomagala su im, brinula se o njima- ističu mještani.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, potvrdila je da su uviđaj obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije tog centra, te Policijske stanice Lopare.

Nebojša Jovanović, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, kazao je da je ubijena starica imala više povreda koje su najvjerovatnije nanesene vatrenim oružjem. On je dodao da su pored tijela Kerovićeve pronađeni pištolj i nekoliko čahura.

Jovanović je rekao da će nakon razgovora sa djecom nastradalih supružnika donijeti odluku da li će biti obavljena obdukcija.

(NN)