Stravičan zločin kod Lopara: Upucao suprugu pa se objesio

Lopare zlocin
Ratko Kerović (73) iz mjesta Pirkovci, kod Lopara, hicima iz pištolja ubio je u kući svoju četiri godine mlađu suprugu Milenu, a potom je presudio i sebi, objesivši se o drvenu gredu pomoćnog objekta.

Ovaj horor, koji je zaprepastio sve mještane, otkriven je sinoć oko 19 časova, i to nakon što je tijelo nesrećne starice pronašao komšija, a ubrzo je nađeno i Ratkovo tijelo.

Zasad nije poznato kada se zločin dogodio, ali pojedine komšije ističu da supružnike nisu vidjeli još od nedjelje.

Kerovići su, kako se saznaje, dugo bili u braku, a nikome, pa ni mještanima nije jasno šta je motiv ovog krvoprolića. Za oboje staraca svi imaju samo riječi hvale.

-Njih dvoje bili su složni, živjeli su sami. Ne znam da li su se kojim slučajem posvađali. Ma, ko će znati šta se tu dešavalo- ističe jedan mještanin, ne želeći da se predstavi.

Jedna komšinica Kerovića, koja je takođe zamolila da ostane anonimna, tvrdi da se ranije spekulisalo da je Ratko išao kod neke druge žene, ali dodaje da ne može da potvrdi da je to tačno.

-Dosta je prošlo od tih priča i ne bih da griješim dušu i pretpostavljam zašto se ova tragedija dogodila. Mogu sa sigurnošću reći da su oni bili jako dobri ljudi, da su sa svima ovdje bili u odličnim odnosima, te da nikada nisam čula da su imali nekih problema- navodi ta mještanka.

Supružnike Kerović mještani će pamtiti i kao imućnije ljude, iza kojih su ostali sin i kćerka, a koji su zaposleni u Austriji, odnosno Švajcarskoj.

-Ratko je bio u penziji, a nekada je radio u lokalnoj Šumariji, dok je Milena bila domaćica. Fini ljudi. I djeca su im zlatna. Često su dolazila kod roditelja, pomagala su im, brinula se o njima- ističu mještani.

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, potvrdila je da su uviđaj obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije tog centra, te Policijske stanice Lopare.

Nebojša Jovanović, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina, kazao je da je ubijena starica imala više povreda koje su najvjerovatnije nanesene vatrenim oružjem. On je dodao da su pored tijela Kerovićeve pronađeni pištolj i nekoliko čahura.

Jovanović je rekao da će nakon razgovora sa djecom nastradalih supružnika donijeti odluku da li će biti obavljena obdukcija.

(NN)

BRUKA U ČELINCU: Opljačkana kutija sa donacijama tokom humanitarnog meča rukometašica Borca

Od večeras praktično više ništa nije sigurno u našem društvu, pa čak ni novac od humanitarne akcije. Naime, nepoznati lopovi opljačkali su kutiju sa donacijama za porodicu Đurić iz Čelinca, gdje je večeras odigrana rukometna utakmica između Borčevih djevojaka i aktuelnih šampionki iz Gruda. Hercegovke, koje su prvakinje Bosne i Hercegovine i najbolji tim u

DODIK POTVRDIO: Staša Košarac i Vojin Mitrović kandidati SNSD-a za ministre

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović. “Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija”, rekao je Dodik. Dodik je napomenuo da će ministarska

OLIMPIJSKI CENTAR “JAHORINA”: Otvorena nova sezona skijanja

Na Јahorini je večeras zvanično otvorena nova ski-sezona puštanjem u rad novoizgrađenog ski-lifta “Sidro” Poljice, te paljenjem olimpijske baklje, koja će gorjeti tokom godine kao podsjetnik na olimpijsku 1984. godinu. Olimpijski plamen upalili su Nemanja Majdov, svjetski prvak u džudou, sa ostalim olimpijcima i paraolimpijcima sa područja grada Istočno Sarajevo. Direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan

TRG KRAJINE: Otvorena “Zimska varoš”, manifestacija će trajati mjesec dana

Gradonačelnik Igor Radojičić otvorio je večeras na banjalučkom Trgu Krajine turističku manifestaciju „Zimska varoš“, koja će trajati mjesec dana. „Građani će imati priliku da se u narednih mjesec dana ovdje zabave, pronađu neke ugostiteljske, turističke i trgovinske sadržaje – rekao je Radojičić novinarima nakon otvaranja ove manifestacije. Radojičić je rekao da će prvi put na

Grupa “Pravda za Davida” od sutra stranka pod imenom “Pokret pravde”

Osnivačka skupština političke organizacije “Pokret pravde” će biti održana sutra u Banjaluci.  “Pokret pravde“ nastaje, kako su naveli, kao politički oblik djelovanja članova neformalne grupe “Pravda za Davida“. U Banjaluci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18.

PAVIĆ: Do ponedjeljka ime ministra iz redova DNS-a

Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da DNS želi jedno od tri ministarska mjesta u Savjetu ministara i da je sa tim stavom upoznao predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltiju.