Vijesti 22.01.2016.

Stravična saobraćajka u Brčkom: Mladić poginuo, automobil potpuno uništen

ČITANJE: 1 minuta
saobraćajka brcko
Jedno lice poginulo je, a jedno je zadobilo lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nesreći koja se večeras dogodila na lokalnom putu Brčko-Maoča, u naselju Gornji Rahić, potvrdio je Srni portparol brčanske policije Halid Emkić.

On je naveo da su u nesreći učestvovali putničko i teretno motorno vozilo.

-U ovoj saobraćajnoj nesreći putničko motorno vozilo, krećući se iz pravca Maoče ka Brčkom, prilikom preticanja sudarilo se s teretnim motornim vozilom i sletilo s puta, te prošlo kroz jedno dvorište i završilo na krovu u njivi. U vozilu su se nalazila dva muškarca – jedan je izgubio život, a drugi zadobio lakše tjelesne povrede- naveo je Emkić.

Prema njegovim riječima, iz smrskanog “be-em-ve-a” koji je od siline udara nakon slijetanja s puta prepolovio stub ulične rasvjete, izvučena su tijela smrtno nastradalog i povrijeđenog i prevezena u brčanski Zdravstveni centar, a uviđaj je uz prisustvo dežurnog tužioca obavila Policija distrikta Brčko.

Oba nastradala u putničkom autobilu su iz brčanskog naselja Prutače.

Nezvanično, lakše je povrijeđen 20-godišnji Elvis Džafić koji je bio na mjestu suvozača, a identitet poginulog vozača koji je godinu dana mlađi, još nije utvrđen.

Oba nastradala su iz naselja Prutače na području Brčko distrikta.

(Agencije)