Vijesti 30.12.2021.

Studenati FPN-a iz Banjaluke obradovali najmlađe korisnike UG “Mozaik prijateljstva”

ČITANJE: 2 minute

Već tradicionalno, i ove godine studenti Fakulteta političkih nauka u Banjaluci odazvali su se akciji Kluba studenata ovog fakulteta i sakupili mnošto paketića, kojima su obradovali mališane iz socijalno ugroženih porodica, pišu Nezavisne.

Naime, oni su u srijedu posjetili Udruženje građana “Mozaik prijateljstva” i donijeli paketiće za njihove najmlađe korisnike.

Prema riječima Vukosava Manjak, članica Upravnog odbora Kluba studenata Fakulteta političkih nauka (FPN), prikupljeno je mnoštvo slatkiša, slaniša, školskog pribora, igračaka.

“U pitanju je na desetine paketića, a članovi Kluba studenata i svi studenti sa Fakulteta su još jednom pokazali koliko je sloga u ovakvim situacijama važna, te da je humanost iznad svega. Ova humanitarna akcija i sredstva sakupljena tokom iste, namijenjeni su za paketiće povodom Božićnih i Novogodišnjih praznika djeci iz socijalno ugroženih porodica”, rekla je Manjak za “Nezavisne”.

Ove godine, kako kaže, pored kutije za slatkiše i priloge na Fakultetu političkih nauka, Klub studenata FPN organizovao je i humanitarnu žurku u kojoj je skupljena i značajna količina novca namijenjena našim najmlađima.

“Pored brojnih drugih aktivnosti, unutar i van akademske zajednice, Klub studenata FPN-a uvijek rado sprovodi humanitarne akcije tokom godine. Akciju ‘Osmijeh na dar’ već tradicionalno, godinama unazad sprovodimo u saradnji sa organizacijom ‘Mozaik prijateljstva'”, rekla je Manjak.

Istakla je da je odziv studenata iz godine u godinu sve veći i da studenti nesebično učestvuju u ovakvim akcijama.

“Čast mi je i zadovoljstvo da ovim gestom Klub Studenata FPN-a uljepšava praznike mališanima već godinama unazad, a nadam se da će to ostati praksa i u budućnosti”, dodala je Manjak.

Iz Udruženja građana “Mozaika prijateljstva” su kazali da su studenti sa FPN-a uz divnu čestitku i lijepe želje pripremili iznenađenje za njihove najmlađe korisnike, te da su njima uljepšali dan svojom vedrim i nasmiješenim licima.

“Uz ovakve mlade ljude i njihovu solidarnost i nesebičnost, rad nam zaista ne predstavlja problem, već izrazito zadovoljstvo. Omladino naša, od srca vam želimo svako dobro i jedno veliko hvala od tima ‘Mozaika prijateljstva'”, istakli su iz ovog udruženja.

Ova akcija, koju je organizovao Klub studenata FPN-a, trajala je od 15. do 28. decembra.