Vijesti 19.09.2016.

Studenti dobili novi parking za bicikle

ČITANJE: 1 minuta

Novi natkriveni parking za bicikle, koji je u subotu svečano pušten u funkciju u krugu Ekonomskog fakulteta, poklon je kompanije “Laktalis BH” studentima banjalučkog Univerziteta.

– Krećemo sa ovim projektom iz Banjaluke, koja je tradicionalno biciklistički grad, gdje su ljudi prepoznali prednosti vožnje biciklom i nastavićemo ga u još četiri grada. Prije tri godine dali smo na poklon park djeci u naselju Borik i tada smo obećali da to neće biti naš jedini dar ovom gradu – rekao je direktor marketinga “Laktalisa” Haris Kadinić uz napomenu da ova kompanija podržava sve akcije koje su usmjerene ka poboljšanju života građana.

Istakao je da je specifičnost ovog parkinga i posebna konstrukcija za obezbjeđenje bicikla sa instrukcijom kako na najbolji način zaštititi dvotočkaše od krađe.

Saradnik za infrastrukturu udruženja “Điro di Sarajevo” Damir Margeta, koji je sa svojim timom projektovao ovaj parking, rekao je da ima kapacitet za odlaganje deset bicikla.

– Specifičnost ovog parkinga je prva upotreba “A” stalka. Njihova prednost u odnosu na ostale stalke koji su do sada korišćeni na parkinzima za bicikle je lakše vezivanje dječjih i ženskih bicikla. Tu je i naljepnica koja sadrži jednostavno uputstvo o pravilnom načinu vezivanja bicikla i primjeni odgovarajućih brava – objasnio je Margeta.

(Glas Srpske)