Vijesti 25.11.2015.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta i dobrovoljni davaoci Crvenog krsta darovali krv

ČITANJE: 1 minuta
davanje krvi
U Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali studenti Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci, te aktiv dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu.

Boško Prosan, predsjednik aktiva dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu zahvalio se svima koji su se odazvali današnjoj akciji.

– Zahvaljujem se svima koji su se danas odazvali dajući krv da bi spasili nekome život i da im poželim sreću u predstojećim praznicima- rekao je Prosan.

Milan Vučenović, potpredsjednik Saveza studenata Elektrotehničkog fakulteta kaže da je akcija organizovana iz razloga što su htjeli da pokažu da studenti ovog fakulteta, pored toga što imaju mnogo obaveza, imaju vremena da pomognu onima kojima je to potrebno.

– Ovu akciju smo osmislili tako da bi studenti dali krv zajedno sa profesorima i asistetima, jer naš fakultet pun humanih ljudi koj prepoznaju prave vrijednosti u životu. Drago mi je što smo naišli na veliku podršku od strane dekana prof. dr Branka Dokića- istakao je Vučenović.

U Zavodu za transfuzijsku medicinu RS kažu da su u posljednja dva mjeseca imali veći broj akcija dobrovoljnog davanja krvi, te su im zalihe krvi sada zadovoljavajuće.

– Današnja akcija sa studentima nam je posebna draga, kao i sve koje uključuje mlade davaoce, jer su izabrali ovaj način da pokažu svijest o potrebi dobrovoljnog davanja krvi. Zahvaljujem se na učešću svima koji su danas došli u Zavod za transfuzijsku medicinu RS i čestitam im predstojeće praznike- poručila je direktorica Zavoda Gordana Guzijan.

(Banjaluka.net)