Biznis 22.11.2018.

Studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu od sada mogu na praksu u M:tel

ČITANJE: 2 minute

Ove godine, m:tel je potpisao još jedan sporazum kojim se studentima omogućava obavljanje stručne prakse u kompaniji. Ovoga puta, riječ je o sporazumu koji je potpisan sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu, čiji studenti će imati priliku da se praktično upoznaju sa najnovijim sistemima i tehnologijama koje ova kompanija koristi.

Godinama unazad, m:tel studentima elektrotehnike iz BiH nudi obavljanje stručne prakse u kompaniji. Samo kroz program stipendiranja studenata koji m:tel sprovodi već devetu godinu zaredom, praksa je ponuđena za više od 180 studenata. Takođe, na praksi u ovoj kompaniji svake godine borave i strani studenti putem programa IAESTE, što je način da i naši studenti, po sistemu reciprociteta, svoju stručnu praksu obave u inostranstvu.

Kako je važnost sticanja praktičnog stručnog znanja za svakog mladog čovjeka koji se sprema za zaposlenje i svoj profesionalni razvoj neupitna, m:tel je ove godine napravio još jedan korak s ciljem upravo pružanja šanse mladim ljudima da još kao studenti upoznaju praktične procese u oblastima kojima se bave, te je ostvarila saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

U novembru mjesecu ove godine, m:tel i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, potpisali su Ugovor o obavljanju stručne prakse u kompaniji za sve studente ovog fakulteta. Ugovor se odnosi kako na studente Fakulteta koji su državljani BiH, tako i za sve ostale zainteresovane studente.

Tokom obavljanja prakse studenti će imati priliku da nauče kako teorija živi u praksi, koji su savremeni IKT trendovi, da otvoreno postavljaju pitanja u vezi sa „živim“sistemima i tehnologijama, ali i da upoznaju brojne prednosti izbora kompanije m:tel kao mjesta početka svoje buduće karijere. Ovo je i jedinstvena prilika za sve studente da uvide koliko široku lepezu aktivnosti i poslova obuhvata jedna kompanija kakva je m:tel, te da naprave procjene u vezi sa svojim budućim interesovanjima u smislu praktične nastave, ali i profesionalnog puta koji ih čeka.

Za sva pitanja i potrebne informacije studenti mogu da se obrate kompaniji m:tel putem e-mail adrese: [email protected] i li Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.