Vijesti 25.01.2017.

Studenti FPN-a u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

ČITANJE: 1 minuta

Da je ispit humanosti i solidarnosti, važniji od onoga koji se upisuje u studentsku knjižicu, studenti su pokazali nebrojno puta do sada.

Studentska organizacija Fakulteta političkih nauka u saradnji sa Zavodom za transfuziju u Banjoj Luci organizuje akciju poklanjanja najdragocjenije tečnosti u ponedjeljak 30.januara 2017. godine.

Pomoći nekome znaći pomoći samom sebi, pa tek onda onome kome je stvarno pomoć potrebna, poručuje Miloš Vasiljević, student 4. godine na smjeru novinarstvo i komunikologija.

On ističe da će se ponovo odazvati ovom humanom pozivu, te da je prava stvar da student na ovaj način pomogne nekome.

“Smatram da je svaki čovjek koji dobrovoljno daruje krv heroj, pa tako i ovaj put rado ću se odazvati ovoj akciji koja je za svaku pohvalu. Mi mladi ljudi moramo da svojim primjerima pokazemo da kod nas ima mnogo dobrih ljudi, kojima je ono “ljudsko” na prvom mjestu”.

Studenti sa FPN-a, ovakvu akciju napravili su i prošle godine kada su počeli pozitivnu priču, koju, kako i sami navode žele da preraste u tradicionalnu.

Dobrovoljni davalac krvi može biti svaka zdrava osoba, ženskog i muškog pola, u starosnoj dobi od 18 do 65 godina.

Zato svi vi koji želite da budete dio ove priče, dođite na Fakultet političkih nauka u ponedjeljak, u 11.00 h odakle se kreće na zajednički put do transfuziološke službe.

(ATV)