Vijesti 13.02.2017.

Studenti hrle na besplatne kurseve jezika

ČITANJE: 1 minuta

Za besplatne kurseve stranih jezika, koji se i ove godine organizuju na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, vlada veliko interesovanje akademaca, a broj prijavljenih nekoliko je puta veći nego lani.

Među ponuđenim kursevima najveće je interesovanje za engleski i njemački, a studenti imaju priliku da besplatno uče i italijanski, francuski i ruski.

Na Filološkom fakultetu kažu da su iznenađeni interesovanjem studenata i da sada sumiraju broj prijavljenih.

– Imamo po 450 prijavljenih polaznika za kurs njemačkog i engleskog jezika, a iduće sedmice ćemo raditi testiranje i poslije toga ide formiranje grupa – rekla je prodekan za nastavu Sanja Radanović.

U Studentskom parlamentu Univerziteta u Banjaluci, napominju da je učenje jezika studentima veoma bitno, jer nije mnogo zastupljeno u redovnoj nastavi, a ni iz srednje škole ne dolaze sa dobrim znanjem jezika.

– To je naročito izraženo za njemački i engleski, a dosta je literature na stranim jezicima koja je studentima nedostupna upravo zbog nepoznavanja jezika – rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Zoran Grahovac.

Studentkinja prve godine Agrarne ekonomije i ruralnog razvoja Jelena Lazić kaže da su kursevi na Filološkom fakultetu odlična prilika za usavršavanje poznavanja stranih jezika.

Kursevi će trajati od 27. februara do 2. juna.

(Glas)