Vijesti 07.05.2016.

Studenti protiv protesta i mitinga

ČITANJE: 1 minuta
studenti
Studentske organizacije u Republici Srpskoj neće podržati protest Saveza za promjene, kao ni miting vladajuće koalicije u Srpskoj, koji su zakazani za 14. maj u Banjaluci.

Na zajedničkom sastanku Unije studenata Srpske, studentskih parlamenata oba javna univerziteta i drugih studentskih organizacija povodom najavljenog protesta i mitinga u Banjaluci zaključeno je da Republici Srpskoj ne trebaju protesti i da ih neće podržati.

Narod sve vidi i sve zna i zato organizovanje protesta smatramo uvredom, jer u suštini nose poruku da je narod glup i da ne zna ništa dok mu političari ne kažu”, saopšteno je iz Unije studenata Republike Srpske.

Iz Unije studenata poručuju političarima da ne ugrožavaju bezbjednost u Srpskoj i da fotelje, koje su im jedini motiv, osvajaju na izborima.

“Mi ne želimo da Republika Srpska bude novi Irak, Libija ili Ukrajina”, poručuju studenti. Studentske organizacije apeluju da sve nevladine organizacije, ljude od autoriteta, a posebno medije da se ne postavljaju navijački, da osude najavljene proteste i pozovu građane da budu izvan toga.

Studenti pozivaju građane Republike Srpske da se u što većem broju uključe u aktivnosti posvećene obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom.

(MojKontakt)