Vijesti 16.03.2017.

Studenti sa Kosova gosti na Pravnom fakultetu

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Studentskog saveza Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci ugostili su danas 72 kolega sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta banjalučkog Univerziteta Mile Aljetić rekao je Srni da je dvodnevna posjeta kolega iz Kosovske Mitrovice organizovana u okviru akcije “Glas prava u praksi”.

On je naveo da je planirano da kolege upoznaju o radu institucija Republike Srpske, te da je cilj bolje povezivanje i poboljšanje saradnje studenata Srpske i Srbije.

Aljetić je naveo da su studenti iz Srbije zainteresovani da bolje upoznaju političke prilike u Republici Srpskoj, kao i složeno uređenje BiH.

“Danas ćemo posjetiti Palatu Republike, a nakon toga i Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci, koji je njima posebno zanimljiv, jer u okviru njega rade ljudi koji su učestvovali u političko-pravnim bitkama za stvaranje Srpske”, rekao je Aljetić.

On je dodao da je za sutra predviđena posjeta Narodnoj skupštini Republike Srpske i Administrativnom centru Vlade Srpske.

(mojabanjaluka)