Vijesti 06.12.2016.

Studenti u Banjalučkom domu “Nikola Tesla” griju se fenom

ČITANJE: 2 minute

Stanari većine soba u prvom i drugom paviljonu Studentskog centra “Nikola Tesla” u Banjaluci kažu da se danima smrzavaju u svojim sobama.

Ističu da je nepodnošljivo naročito noću, kada se temperature spuste ispod nule, ali da im je jako hladno i danju, pa spas traže u fenu za kosu, koji im je jedan od saveznika u borbi protiv hladnoće.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra, potvrdio je da imaju problema s grijanjem i da imaju ogromne gubitke u sistemu između prvog i drugog paviljona.

“Imamo gubitke na mreži i moramo uraditi nove instalicije”, kaže Babić.

Dodaje da stanari Doma, sve dok se ne riješe problemi s grijanjem, mogu da pribjegnu alternativnom rješenju, odnosno da nabave grijalice.

“U nekim slučajevima i mi se trudimo da im obezbijedimo grijalice, ali nadam se da ćemo vrlo brzo riješiti ovu nastalu situaciju”, kazao je Babić.

Dodaje da je grijanje gradske “Toplane” dobro, ali da to nema dovoljno efekta kada su prozori i vrata na objektu Doma dotrajali, te da bi od polovine januara iduće godine trebalo da počne zamjena stolarije.

Da su studentske sobe hladne potvrdio je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu “Nikola Tesla”, kojem se stanari prva dva paviljona svakodnevno žale.

Slađana Đ., stanarka drugog paviljona, istakla je da su neki od njih deke stavili i na prozore da im hladnoća manje dopire do soba u kojima borave.

“Komotno bi u nekim sobama mogli pingvini da borave. Moje kolege oblače deblju garderobu, ali ni to ne pomaže”, kaže Slađana.

Kako kaže njena koleginica Ivana Č., u zadnjih nekoliko dana hladnoća je nepodnošljiva.

“Radijatori su hladni, a da bismo se malo zagrijali uključimo fen na nekoliko minuta”, kaže ova studentkinja i dodaje da imaju problema i s toplom vodom, koje više nema nego što ima.

U banjalučkoj “Toplani” ističu da ovaj problem nije nastao zbog njih, te da Studentskom centru uredno puštaju grijanje kao i ostalim korisnicima i da dosad nisu imali reklamacija iz Studentskog centra.

“Studentski centar ima ugrađen kalorimetar i sami upravljaju potrošnjom toplotne energije”, rekli su u “Toplani”.

(nezavisne.com)