Vijesti 29.09.2015.

Studenti u RS: Smanjite naknade za obnovu godine ili izlazimo na ulice!

ČITANJE: 1 minuta
studenti-banjaluka-kampus
Unija studenata RS pozvala je rukovodstva oba javna univerziteta u Srpskoj da do početka nove akademske godine za 50 odsto smanje naknade koje studenti plaćaju za obnavljanje studijske godine ili će u protivnom 5. oktobra izaći na proteste.

Ova odluka je donesena večeras, nakon sjednice predstavnika Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci i svih fakultetskih saveza, a studenti već nekoliko dana ne skrivaju nezadovoljstvo što su naknade za obnovu godine sa 150 povećane na 440 KM.

”Tražimo da iznos naknade koju plaćaju studenti koji obnavljaju godinu bude smanjena sa sadašnjih 440 na 220 KM, da se što prije donese odluku o proširenju liste za novoupisane studente na oba javna univerziteta i da se omogući apsolventski staž svim studentima koji su odslušali sve predmete”, kaže predsjednik Unije studenata RS Borivoj Obradović.

Sutra će predstavnici studenata sa svojim zahtjevima upoznati i rektora, a ukoliko im se isti ne ispune u ponedjeljak, 5 oktobra izlaze na ulice.

(Klix.ba)