Vijesti 28.12.2015.

Studentska kancelarija u novoj akciji: Kampanja za Dan RS

ČITANJE: 1 minuta
Studentska kancelarija
Prije nekoliko dana je na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu počela sa radom Studentska kancelarija koja će voditi kampanju za Dan Republike Srpske. Nakon kampanje #NoKosovoUNESCO kancelariju iz Kosovske Mitrovice su prebacili u Istočno Sarajevo.

Kako kažu predstavnici kancelarije, okvirni plan kampanje je napravljen i obuhvataće promotivne aktivnosti i jaku međunarodnu promociju, a plan je da kancelarija radi aktivno do 9.1.2016. godine.

-Sve što budemo radili biće pozitivnog karaktera i u potpunosti fokusirano na akademsko, učtivo i kulturno podizanje svijesti našeg naroda i ljudi iz inostranstva. Radićemo to sa dostojanstvom, bez uvreda, ružnih riječi i uz najveće poštovanje svih drugih ljudi- ističu oni.
Ovaj put njihovi domaćini su predstavnici Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu koji će pomoći oko svih predviđenih aktivnosti. Cilj ove inicijative je prikazati da je Republika Srpska u svojim sadašnjim ustavnim okvirima otvorena prema svijetu i da nove generacije mladih Srba koje dolaze, mnogo vole, poštuju i brane svoju otadžbinu, ali u isto vrijeme su spremni da uvažavaju i budu dobri srpski domaćini za sve druge narode, pojedince i ljude koji uvažavaju i poštuju nas.

-Pozivamo sve kolege studente, studentske organizacije, donatore, medije i druge pojedince da nas isprate i podrže u ovoj kampanji i da pokažemo da smo jedinstveni. Uporedo sa našom kancelarijom imaćemo pomoć i naših kolega iz Kosovske Mitrovice, Beograda i Banjaluke sa kojima ćemo paralelno raditi- rekli su u Kancelariji.

Svi koji su zainteresovani da pomognu na bilo koji način, neka se jave porukom putem adrese [email protected]
“Neka brat zagrli brata do sebe, jer sloga naša biće poraz vragu.”

(Banjaluka.net)