Sport 06.04.2016.

“Studentske sportske igre” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
tribine studentske igre
U Banjaluci su danas otvorene “Studentske sportske igre 2016″, koje su okupile 1.000 učesnika.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević rekao je da je od velikog značaja promovisanje sporta među studentima jer im omogućava da zdravo žive i da se druže.

“Ne očekujemo neke vrhunske sportske rezultate jer je ovo druženje prilika studentima da razmjene iskustva”, rekao je Malešević.

On je dodao da je studentima, osim smještaja u domovima, neophodno omogućiti i uživanje u sportu kako bi ostvarili što bolje rezultate u učenju.

Malešević je naveo da je ovogodišnjim budžetom resornog ministarstva za projekte studentskih organizacija planirano 150.000 KM.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Zoran Grahovac rekao je da je cilj ove manifestacije vrednovanje sporta i takmičarskog duha u okviru akademske zajednice.

“Želimo da promovišemo i Banjaluku, koja je sportski grad, te da skrenemo pažnju na to da ima dosta neiskorištenih sportskih terena”, rekao je Grahovac.

On je dodao da je potrebno malo ulaganja u terene koji su zapušteni, a koji bi mladi koristili za bavljenje sportom.

Grahovac je naveo da veliku ulogu u održavanju ove sporske manifestacije ima rukovodstvo banjalučkog Univerziteta, grad, te resorna ministarstva i studenti volonteri Studentskog parlamenat.

Studentske sportske igre trajaće do 14. aprila, a takmičenja će se održavati na terenima Studentskog centra “Nikola Tesla”, gradskom bazenu “Akvana” i Kampusu banjalučkog Univerziteta.

(Agencije)