Vijesti 05.11.2015.

Studentski dan u banjalučkoj biblioteci

ČITANJE: 1 minuta
biblioteka
U narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS sutra će vremenu od 9.30 do 16 časova, biti održan Studentski dan na kojem će se predstaviti brojni francuski univerziteti.

Studentski dan u Banjaluci jedan je u nizu ovakvih događaja koji se svake godine održavaju u zemljama Balkana (Bugarska, Srbija, BiH i Crna Gora), a koji za cilj imaju promociju francuskih visokoškolskih ustanova, studijskih programa i mogućnosti stipendiranja.

Ovaj događaj jedinstvena je prilika da sadašnji i budući studenti dobiju sve informacije u vezi sa francuskim sistemom visokog obrazovanja. Predstavnici brojnih univerziteta predstaviće studije ekonomije, menadžmenta, političkih nauka, novinarstva, međunarodnih odnosa, francuskog jezika i književnosti, mašinstva i inženjerstva.

Pored francuskih univerziteta biće prisutno i nekoliko bugarskih visokoškolskih ustanova koje nude programe studiranja na francuskom jeziku. U okviru ovog događaja, studenti i svi zainteresirani će imati priliku da saznaju više o stipendijama Vlade Francuske, Erasmus plus programu i Univerzitetskoj agenciji frankofonije.

Inače, Francuska, kao peta najveća svjetska ekonomska sila, godišnje prima preko 270.000 stranih studenata i treće je odredište za studiranje po izboru studenata iz cijelog svijeta.

Organizatori Studentskog dana su Kampus Frans BiH (francuska nacionalna agencija za promociju visokog obrazovanja), Ambasada Francuske u BiH i Francuski institut, a manifestaciju će svečano otvoriti gospođa Kler Bodoni, ambasador Francuske u BiH.

(Banjaluka.net)