Vijesti 14.11.2018.

STUDENTSKI DOM Drugi paviljon useljiv do kraja sedmice

ČITANJE: 2 minute

Drugi paviljon banjalučkog Studentskog centra “Nikola Tesla” do kraja sedmice konačno bi trebao biti na raspolaganju studentima.

Objekat, koji je uništen u nevremenu prošle godine, u potpunosti je renoviran. Odmah po dobijanju upotrebne dozvole počeće popunjavanje soba, u kojima je studentima na raspolaganju 350 ležajeva. Iako su radovi završeni, njihovom dinamikom nisu zadovoljni ni studenti niti uprava Centra.

Izvođač radova, sa kojim je ugovor sklopilo resnorno ministarstvo, prema njihovim očekivanjima, neće ispoštovati ni rok za završetak rekonstrukcije Prvog paviljona, pa očekuju da umjesto 30. novembra, radovi na tom objektu budu završeni tek nakon novogodišnjih praznika.

“Mi ćemo, nadam se, evo u petak već krenuti sa prvom fazom useljenja studenata. To je onaj dio koji se odnosi na brucoše, tačnije njih 88 po konkursnoj procedi koji će useliti u ove kapacitete ovdje. U drugom dijelu imamo konkurs koji je u toku za studente viših godina. On bi trebao da bude završen 27. novembra”, rekao je Dragodlav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka.

Predsjednik Skupštine Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka Ljubiša Karlica dodao je da je Dom u kompletu saniran i da je sve renovirano.

Stanivuković i grupa studenata protestvovali ispred SC “Nikola Tesla”

“Izborili smo se i za cijene smještaja, ostaju iste, ali samom dinamikom radova od strane izvođača nismo zadovoljni”, zaključio je on.

Zbog kašnjenja useljavanja studenata u drugi paviljon SC “Nikola Tesla” grupa studenata okupila se danas ispred doma, predvođena Draškom Stanivuković, novoizabranim poslanikom PDP-a u NS RS.

Stanivuković je naglasio da traži da se ispune zahtjevi studenata, odnosno da useljavanje studenata krene u petak, kao i da budu refundirani troškovi studentima.

“Studenti su zbog nemogućnosti useljavanja u dom morali trošiti mnogo više novca da plate privatni smještaj”, kazao je Stanivuković.

(RTRS, Nezavisne)