Sport 25.05.2017.

Šturanović pojačava Igokeu

ČITANJE: 2 minute

Centar Maksim Šturanović će vjerovatno biti prvo pojačanje Igokee za narednu sezonu. Uprava pomenutog kluba krenula je u formiranje tima za narednu sezonu, a prvo pojačanje mogao bi biti centar sarajevske Bosne Rojal Dželi.

U finalnoj seriji plej-ofa šampionata BiH Sarajlije su košarkašima Igokee napravile velike probleme kada je u pitanju skok igra, a najzaslužniji za to bio je centar “studenata”, Maksim Šturanović, koji je bio dominantan pod koševima u dvije utakmice koje su Sarajlije dobile protiv aktuelnih šampiona.

To je bio signal za čelnike Aleksandrovčana da razmisle o angažovanju ovog košarkaša.

– Istina je, Šturanović nam je interesantan, međutim, još uvijek nismo pregovarali s njim niti s bilo kim od drugih igrača. Poslije naporne i uspješne sezone očekuje nas još nekoliko dana odmora, a onda ćemo krenuti u potragu za igračima koji su nam potrebni. Naravno, sve će ići uz mišljanje stručnog štaba koji će dati svoje mišljenje o eventualnim pojačanjima – rekao je generalni menadžer Igokee, Igor Dodik.

Na poziciji centra sezonu su završili Draško Albijanić, kojem je istekao ugovor i Robert Rikić, koji je vezan za klub još godinu dana. Iz kluba kažu da će o pojačanjima razmišljati u narednih nekoliko dana, a prvenstveni cilj im je da sadašnju ekipu zadrže na okupu.

– Razgovarali smo sa Robinsonom, sve je otvoreno, tako da ćemo sa ovim sjajnim plejmejkerom nastaviti pregovore. Imamo želju da produžimo saradnju sa Đorđem Miloševićem na naredne dvije godine, a svakako na listi naših prioriteta, kada je naredna sezona u pitanju nalaze se Danilo Šibalić i Strahinja Mićović. Sa svim ovim igračima smo već obavili razgovore, dogovore nismo postigli, ali ne krijemo da ih želimo u ekipi i naredne sezone – rekao je Dodik.

Kada je u pitanju tim Igokee iz prošle sezone, potpisane ugovore sa Alekandrovčanima imaju kapiten, Vuk Radivojević, Miroslav Pašajlić, Darko Talić i Robert Rikić.

Fomiranje ABA lige 2

Na Skupštini ABA lige u Zagrebu odlučeno je da će takmičenje u narednoj sezoni biti skraćeno sa 14 na 12 klubova, te da će klubovi osnivači imati prioritet kada je u pitanju nastup u regionu, bez obzira na rezultat u domaćem prvenstvu.

Takođe je odlučeno da se, ukoliko bude postojao interes, formira ABA liga 2 kao i omladinska liga koja bi se igrala po turnirskom sistemu.

Domaćini tri turnira u prvoj sezoni trebalo bi da budu Beograd, Zagreb i Laktaši.

(EuroBlic)