Magazin 29.12.2015.

Stvarna zanimanja poznatih ličnosti

ČITANJE: 2 minute
20151229125416_345295
Brojne poznate ličnosti su, prije nego što su to postale, zarađivale na sasvim “običan” način. Neke od njih su čak – završile i školu.

Nena – Zlatarka

Sedamdesetih godina prošlog vijeka ova dama se još uvijek zvala Gabriele Susanne Kerner i bila je nepoznata u javnosti. Njeni roditelji su htjeli da izuči zlatarski zanat, što je ona i poslušala i 1977. počela školovanje. Ipak, već tada je maštala o karijeri pjevačice i bavila se muzikom. Poslije hita “99 Luftballons” Nenu je znao cijeli svijet.

Ozi Ozborn – Vodoinstalater i moler

Ozi Ozborn potiče iz industrijskog grada Birmingema. Otac je radio u željezari, majka u fabrici automobila. Nije čudo da je ovaj roker koji često šokira svojim ponašanjem na početku bio “običan momak”. Radio je kao vodoinstalater, moler, a pomagao je i u pogrebnom preduzeću. “Skrasio” se u jednoj klaonici, a onda je uslijedila karijera rokera.

Tom Džons prodavač usisivača

Afere Toma Džonsa sa brojnim ženama su već legendarne. Ali prije nego su mu dame tokom koncerta na binu bacale svoje grudnjake, ovaj Velšanin je u svom rodnom mjestu Pontipridu išao od vrata do vrata – kao trgovac i prodavao usisivače. Popodne je pjevao u pubovima, gdje su ga konačno primijetili “neki važniji ljudi” i… ostalo je istorija.

Šon Koneri mljekar i spasilac

Vjerovatno najpoznatiji “Džejmes Bond” svih vremena, Šon Koneri, mladost je proveo obavljajući različite poslove kako bi podržao svoje roditelje. Osim što je radio u mljekari i bavio se bodibildingom, bio je i član spasilačke službe. Na poznatoj plaži Portobelo u blizini rodnog Edinburga za njim su se okretale brojne djevojke i prije nego što je počeo uspješnu glumačku karijeru.

Rod Stjuart raznosač novina i grobar

Legenda kaže da je za prvi posao Roda Stjuarta zaslužan njegov otac. On je vjerovao da bi mladić koji se više interesovao za gitaru i fudbal “mogao da nauči da zarađuje novac sa svojih deset prstiju”. Tako je mladi Rod počeo da raznosi novine, pa čak i da radi u pogrebnom preduzeću na londonskom groblju Hajgejt. Ovo je navodno činio da bi odagnao stah od smrti koji je imao još kao dijete.

(NN, dw.com)