Vijesti 11.03.2016.

Stvorite svoju priliku: Program za studente “Tvoja karijera počinje ovdje”

ČITANJE: 2 minute
karijera
U okviru strategije za razvoj talenata, revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizuje program „Tvoja karijera počinje ovdje“ za neformalnu edukaciju mladih u Bosni i Hercegovini. Centar za razvoj karijere (CERK) je drugu godinu za redom partner pri realizaciji ovog programa u Banjaluci.

– Program je koncipiran tako da uključuje radionice i testiranja kandidata uz finalno takmičenje, a na osnovu osvojenih poena prvoplasiranim kandidatima biće omogućene stipendije i prakse u EY Sarajevo, uz mogućnost zaposlenja u oktobru 2016. godine. Finalno takmičenje – biznis simulacija, biće održana 26. marta 2016. godine u Sarajevu- navodi se u saopštenju CERK-a.

Program „Tvoja karijera počinje ovdje“ kompanije EY, namijenjen je studentima sa svih godina studija, kao i nezaposlenim visokoobrazovanim mladima do dvije godine nakon diplomiranja.

– Program je organizovan kako bismo omogućiili mladima da steknu praktična znanja i da kroz njihov rad spoznamo talente. Studenti nižih godina studija koji su plasiraju u prvih 20 ulaze u proces selekcije za EY stipendiju. Studenti završnih godina ulaze u proces selekcije za prakse, odnosno posao. Svi učesnici će dobiti sertifikat o pohađanom programu potpisan od strane EY zastupnika- dodaje se u saopštenju.

HR direktorka kompanije EY i organizator projekta Sonja Jovanović istakla je da je prošlogodišnji program neformalne edukacije studenata “Tvoja karijera počinje ovdje” postigao veliki uspjeh.

– Više od 100 mladih koji su nam ukazali povjerenje učinili su nas vrlo ponosnim i dali nam motivaciju za nastavak rada na ovom i mnogim drugim projektima – rekla je ona.

Projekat će se sprovoditi u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru.

Način prijavljivanja za kandidate
Biografiju na engleskom jeziku studenti šalju do 18. marta, 2016. na mail: [email protected], a ukoliko imate nedoumica oko pisanja CV-a, i treba vam savjet, tu je CERK Online „CV klinika“. Za ova a i druga pitanja vezano za projekat javite se na mejl: [email protected]

Selekcija učesnika će se vršiti na osnovu biografija. Kandidati koji prođu selekciju će putem mejla biti obaviješteni u kojoj grupi će učestvovati u programu.

Za sve informacije u vezi Programa neformalne edukacije “Tvoja karijera počinje ovdje” pratite Fejsbuk stranicu EY Serbia Careers, Tviter nalog @EY_CareersSR i Instagram profil EY Serbia Careers.

Sadžaj programa

Testiranje – procjena (testovi numeričkih i logičkih sposobnosti)

Big Picture (uvodna prezentacija o EY-u)

Olimpijski stadion radionica (timski rad i prezentacione vještine)

Assessment center (timski rad i procjena emocionalne inteligencije)

Datumi realizacije programa

24. mart, 2016. godine – Sarajevo i Banjaluka

25. mart, 2016. godine – Sarajevo i Mostar

Finalno takmičenje

Finalno takmičenje biće održano 26. marta 2016. godine u Sarajevu.

Najboljih 20 učesnika radiće poslovnu simulaciju, koja traje sat i po vremena.

(Press)