Sport 20.05.2016.

Suarez od čistača ulice do ikone Barselone

ČITANJE: 1 minuta

Barselonin napadač Luis Suarez do 29 godine ostvario je fantastičnu karijeru; igrao je i igra za najveće svjetske klubove (Ajaks, Liverpul, Baraselona) s kojima je osvojio sve, a Urugvaj je vodio do naslova šampiona Južne Amerike.

Na njegovim transferima okrenulo se debelo preko 100 miliona evra odšteta, a on sam obezbjedio je nekoliko sljedećih generacija njegove porodice. Ipak, njegov početak bio je dijametralno suprotan od bogatstva, slave i luksuza u kojima danas uživa. Rođen je kao četvrti od sedam sinova, a roditelji su mu se rastali kada je imao devet godina.

Iz velike neimaštine probijao se na najteži način, tako što je čistio ulice Montevidea u koji se doselio kao sedmogodišnjak, kada je bio toliko siromašan da je na treninge Nacionala na drugom kraju grada kretao dva i po sata ranije jer nije mogao sebi da priušti autobusku kartu. Odrastanje u tako teškim uslovima usadilo mu je radne navike i odlučnost koje ga i danas krase, pa zato ne pušta nijednu loptu, čak ni kada njegov tim na kraju utakmice vodi sa 5:0.

(Agencije)