Vijesti 15.02.2019.

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

ČITANJE: 2 minute

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije.

– Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas nekoliko dana nakon što je došao u Banjaluku. U početku je bio zatvoren, samo je ćutao, ni sa kime nije razgovarao – kaže Subašić.

Gačić je, dodaje Subašić, u „Mozaiku prijateljstva“ volontirao tri mjeseca. Centar za socijalni rad, policija i članovi „Mozaika“ su učinili sve da ga socijalizuju.

– Pomagao nam je oko pravljenja hrane i dostave. Nije se bunio, nije imao primjedbe na zadatke. Sve je izvršavao kako bi mu neko rekao. Kada je prodao stan, donirao nam je sto maraka za kuhinju i dva janjeta – priča Subašić.

Po isteku trećeg mjeseca Gačić je, kaže Subašić, želio da nastavi sa volontiranjem u „Mozaiku“, ali onda mu je nešto „kliknulo u glavi“.

– U početku nije progovarao. Kasnije je malo „omekšao“, ali je na koncu počeo svašta da priča. Bile su to baljezgarije. Ružne i nezamislive stvari. Počeo se mijenjati na gore. Vraćao se onome kakav je bio prije nego što je došao kod nas – ističe Subašić.

Gačić nikoga nije napao, nikome nije prijetio, ali je njegov pogled, kaže Subašić, odjednom, preko noći, postao manijakalan. Rekao sam mu, kada je došao, da mi jedino želimo da mu pomognemo u cijeloj državi.

– Rekao sam mu da kod nas ne može da krade i da laže. Sa svime se složio. Kasnije je počeo da se mijenja i ubrzo je otišao. Tada je već opasno izgledao – ističe Subašić.

Podsjećamo, Gačić je u utorak poginuo u razmjeni vatre sa pripadnicima federalne policije, koja je danima tragala za njim zbog ubistva policajca Mahira Begića te mještanina Podorašca Sauda Sultanića.

(SrpskaCafe)