Vijesti 24.05.2021.

Subašić: Gradska uprava nas ponizila sredstvima izdvojenim za javnu kuhinju

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik banjalučkog humanitarnog udruženja “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić izjavio je Srni da ih je Gradska uprava Banjaluka ponizila sredstvima izdvojenim za pomoć javnoj kuhinji u kojoj se svakodnevno priprema 600 obroka.

Subašić je pojasnio da je godišnje izdvajanje gradske uprave za pomoć javnoj kuhinji “Obrok ljubavi” povećano za 1.000 KM, dok je broj korisnika drastično porastao.

On kaže da “Mozaik prjateljstva” godinama sarađuje sa Gradskom upravom koja je dala prostor i izdvaja dio sredstava za pomoć radu javne kuhinje “Obrok ljubavi” koji je uvijek iznosio od 6.000 KM, pa najviše do 8.500 KM.

“`Mozaik prijateljstva` je prošao kroz kovid, bio na usluzi svim narodima na ovim prostorima, ne pravimo razliku, očekavao sam da bude poštovan, odnosno na neki način da ima bolji ugled i bolje poštovanje od Gradske uprave”, rekao je Subašić.

On je dodao da je za njega veliki šok da, između ostalog, “Mozaik prijateljstva” dobije godišnje povećanje od 1.000 KM, odnosno sa 8.500 KM na 9.500 KM.

Subašić kaže da u “Mozaik prijatestva” svakodnevno dolaze ljudi po pomoć mimo hrane i da je ovo udruženje sinonim za pomoć.

“Objasnite mi kako da sa 9.500 KM godišnje napravimo hranu svaki dan i da pomažemo sve ljude”, zapitao je Subašić i pozvao sve ljude koji donose odluke, Skupštinu grada, gradonačelnika da se informišu.

Subašić je pozvao Gradsku pravu da pokaže koliko izdavaja za sve javne kuhinje i za rad udruženja.

On kaže da u javnoj kuhinji pripreme dnevno 600 obroka za što je potrebno najmanje 200 vekni hljeba.

“Napraviti obrok da bude kvalitetan i u zadovoljavajućoj količini, a da ne govorim o drugim potrebama koje mi dajemo, je još malo bajka”, kaže Subašić.

On je napomenuo da ima više od 600 korisnika, da neki ne mogu da stoje pa im se prave paketi.

Subašić je napomenuo da je prošle sedmice provaljeno u prostorije udruženja i da je pričinjena šteta, da su im potrebna vrata, te dodao da ovo udruženje nije mnogo puta tražilo pomoć od Gradske uprave za saniranje.

(Srna, E.M)