Vijesti 03.01.2021.

SUD ODLUČIO: Čamberu i Đurđeviću određen jednomjesečni pritvor

ČITANJE: 1 minuta

Daliboru Čamberu (46) iz Laktaša određen je danas jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je u Trnu kod Laktaša 31. decembra ubio Duška Savanovića (24), potvrđeno je za Srpskainfo.

Pritvor mu je određen u Okružnom sudu u Banjaluci, a u pritvoru ostaje i njegov prijatelj Milan Đurđević (42) koji se tereti da mu je pomogao nakon ubistva.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, zbog ponavljanja krivičnog djela, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža.

Vanredne okolnosti, navode u tužilaštvu, predstavlja i to da je krivično djelo posebno teško s obzirom na način izvršenja.

– Puštanje osumnjičenih na slobodu rezultirano bi stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenjem javnosti – navode u tužilaštvu.

Čamber se tereti da je u društvu sa Đurđevićem u novogodišnjoj noći oko 22.50 časova benzinskoj pumpu u Laktašima ranio Savanovića i B.A.

Od zadobijenih povreda Savanović je ubrzo preminuo.

(Srpskainfo)