Magazin 21.04.2016.

Sudanac od 30 godina igrao košarku za kanadsku srednju školu

ČITANJE: 1 minuta
nikola
Tridesetogodišnji Sudanac Džonaton Nikola uhapšen je u Kanadi (došao kao izbjeglica), zbog toga što se lažno predstavljao da ima 17 godina, na osnovu čega je i zaigrao za košarkaški tim jedne srednje škole.

Kako prenosi Vašington post Nikola, koji je visok 205 cenitimetara, u Kanadu, tačnije u Ontario, došao je na osnovu programa tamošnje vlade za prihvat izbjeglica.

Upravo je kanadska granična služba otkrila prevaru sudanskog košarkaša, koji je lažno se predstavljajući da ima 17 godina upisao srednju školu Catholic Central High u Vinsdoru.

Zbog svojih solidnih košarkaških vještina, i zbog toga što dolazi iz zemlje Manutea Bola, Nikola je odmah privukao pažnju javnosti i lokalne zajednice. Toliko, da su čak i Detroit Pistonsi odlučili da mu pomognu, pa su mu na korišćenje ustupili nekoliko pari patika (broj 50) i sportsku odjeću. Na tri odigrane utakmice Džonaton je ubacio ukupno 31 poen (12, 10 i 9).  Iako zbgog trajanja sudskog procesa nisu mogle da se čuju reakcije aktera, Džonatanu vjerovatno slijedi deportacija nazad u Sudan.

(Agencije)