Vijesti 18.07.2016.

Sudbina nestalih i dalje misterija, policija tvrdi da neće odustati

ČITANJE: 2 minute

Sudbina osoba iz RS za kojima se traga mjesecima, pa i godinama, bolna je tema za njihove porodice, jer do danas nemaju nikakvih informacija o njima.

Još se priča o slučaju iz decembra prošle godine od kada se gubi svaki trag šesnaestogodišnjeg gimnazijalca iz Gradiške Dragoljuba Misimovića. Mirni učenik jednostavno je nestao nakon što je izašao na malom odmoru. Dječaka, koji se roditeljima uvijek javljao ako negdje ide, od tada nema. Organizovana je velika potraga, dijeljene slike, apelovano posredstvom društvenih mreža, ali samo su stizale glasine da je negdje viđen.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova RS su rekli da niko neće stati i odustati od traženja. Istakli su da u potrazi učestvuju i druge organizacione jedinice MUP.

– Možda se ne vide na terenu, ali naši ljudi su tu. Prikupljaju informacije, pretražuju, nije se odustalo – rekli su u policiji.

Nikakvih informacija nema ni porodica Gorana Čavića (40) iz sela Melina kod Bronzanog Majdana koji je nestao u martu prošle godine nakon što je otišao u šumu po drva. Njegov brat Slobodan rekao nam je da je pretraženo sve, ali da nikakvih tragova nema.

Na sajtu MUP RS među spiskom nestalih osoba nalazi se i Nedeljko Mitrić (31), nestao ove godine, te Ružena Zejčirović (75), Zarifa Makoli (50) i  Zorka Vujinović (62), koje su nestale prošle godine. Novijeg datuma su nestanci Stojanke Grujić (18) i Drage Ostojića (57).

Još nije pronađen ni Bojan Koprena iz Banjaluke koji je poslednji put viđen 7. jula 2014. godine u Kolima.

Tog dana otišao je u ugostiteljski objekat „Krčma kod Ruže“ u Kolima kod Banjaluke gdje je bio do 21 čas. Poslije toga, gubi mu se trag, ali je pronađen njegov zapaljen auto.

Ne zna se ni sudbina Gorana Simića iz Banjaluke koji je nestao u bujici u banjalučkom naselju Starčevica, u avgustu 2014. godine. Pronađen je njegov automobil, ali ne i on.

(EuroBlic)