Vijesti 23.09.2015.

Suđenje Dodik-Bosić: Sud neće da sasluša Bosićeve svjedoke!

ČITANJE: 1 minuta
bosic-dodik
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić kazao je danas novinarima u Banjaluci da obimna dokumentacija koju je priložio sudu ide u prilog tvrdnje da je Milorad Dodik omogućio sebi i drugim ljudima zloupotrebom svog položaja sticanje milionskih vrednosti na protivzakonit način.

On je nakon ročišta, u tužbi Milorad Dodik protiv Mladena Bosića, održanom u Osnovnom sudu u Banjaluci kazao da će se glavna rasprava održati u novembru, izrazivši žaljenje što je sudija odlučila da odbije sve svjedke koje je odbrana navela i koji bi potvrdili istinitost izrečenih tvrdnji.

“Ali, ima i dalje dovoljno i podataka i dokumenata koji nedvosmisleno ukazuju na milionske krađe, iznošenje novca iz Republike Srpske u inostranstvo i na jednu sistematsku pljačku Republike Srpske, a u skoro svim aferama je na neki način umiješana i Investiciono razvojna banka”, rekao je Bosić.

Lider SDS-a je, kako je rekao, imao interesantnu listu svjedoka, na kojoj su imena ministara iz prethodne ali i aktuelne Vlade

“Vrlo je intereanstna lista svjedoka. Tu ima starih ministara, ali i u u aktuelnoj vladi. Ima ljudi koji bi potvrdili da su prisustvovali činovima korupcije. Žao mi je što je tako, ali ovo nije kraj. Ovo je parnični postupak i ja ću svakako napraviti krivične prijave”, rekao je Bosić.

Bosić očekuje od pravosuđa da se pozabavi priloženim predmetima i vjeruje da će kada prestane politički pritisak na pravosuđe svi na kraju krajeva morati da polože račune za ono šta su radili.

(RTV BN)

Oznake: Milorad Dodik