Vijesti 03.05.2017.

Suđenje specijalcima: Šatorskim krilom sakrili audi od helikoptera

ČITANJE: 1 minuta

Više pripadnika MUPa RS potvrdilo je danas, svjedočeći u procesu koji se vodi protiv četvorice optuženih za pljačku 617.000 KM na autoputu kod Gradiške, da su dokazi s lica mjesta prikupljani na uobičajen način, te da je procedura ispoštovana.

Svjedok Milan Savičić, koji je u trenucima te “pljačke vijeka”, kako su je mediji nazvali, bio šef Odsjeka za suzbijanje razbojništava, naveo je da je vozilo, za koje se sumnja da su ga pljačkaši koristili, pronađeno dva dana nakon razbojništva, te da je prisustvovao uviđaju.

To vozilo, marke audi, bilo je prekriveno šatorskim krilom jer se, kako se juče moglo čuti u Okružnom sudu Banjaluka, sumnja da su razbojnici tako pokušali da ga sakriju od helikoptera, a koji je nakon “filmskog razbojništva” tražio osumnjičene.

Ranko Davidović, koji je na ovom slučaju radio kao inspektor, naveo je da je tragove na mjestu događaja uzimao kriminalistički tehničar.

Predrag Bojić, kriminalistički tehničar, rekao je da nije fotografisao uzimanje DNK tragova sa lica mjesta, odnosno kada su oni upakovani, ali da smatra da je on ovlašteno lice i da treba da mu se vjeruje.

Za tu pljačku, podsjetimo, sudi se nekadašnjim specijalcima Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, kao i Olegu Bandi, suvlasniku Autokuće “Kvatro”.

(Nezavisne)