Vijesti 07.03.2019.

SUDIJA OSNOVNOG SUDA BANJALUKA RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI VSTS potvrdio disciplinsku mjeru protiv Huseinbašića

ČITANJE: 1 minuta

Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH odbijena je žalba sudije Osnovnog suda u Banjaluci Atka Huseinbašića na odluku Drugostepene disciplinske komisije za sudije od 22. januara, što znači da je potvrđena discplinska mjera razrješenja sudije.

Kako je saopšteno iz VSTS, navedena disciplinska mjera je izrečena zbog počinjenih disciplinskih prekršaja iz Zakona o VSTS: nemar ili nepažnja u obavljanju službenih dužnosti, donošenje odluka kojim se očigledno krši zakon ili uporno i neopravdano kršenje pravila postupka, neopravdano kašnjenje u izradi odluka ili u drugim radnjama u vezi sa obavljanjem dužnosti sudije, propuštanje, iz neopravdanih razloga, da postupi u skladu s odlukama, naredbama ili zahtjevima Vijeća, kao i za povrede nekoliko članova Kodeksa sudijske etike.

-Tuženom Atku Huseinbašiću, sudiji Osnovnog suda u Banjaluci prestao je mandat sudije navedenog suda sa danom donošenja odluke, odnosno, 7. marta 2019. U skladu sa Poslovnikom VSTS BiH, odluka je konačna – saopštio je VSTS.

(Srpskainfo)