Vijesti 21.03.2019.

SUĐENJE BILČARU: Tužilaštvo iznijelo sve dokaze, slijedi reakcija odbrane

ČITANJE: 2 minute

Na suđenju Goranu Bilčaru (27) optuženom za ubistvo Bojana Milovanovića (29) u oktobru prošle godine u Banjaluci, završeno je izvođenje dokaza tužilaštva.

Danas je u Okružnom sudu Banjaluka svjedočio Miroslav Kostrešević, policijski službenik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, a koji je dao analizu hronološkog slijeda kretanja učesnika kritičnog događaja.

U ovom predmetu su osim Bilčara, i to za krivično djelo učestvovanje u tuči, optuženi Marko Mihailović (27) iz Banje Luke, te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (21) iz Kozarske Dubice.

U nastavku ovog suđenje odbrana je najavila svjedočenja svih optuženih, koji će izjave dati u svojstvu svjedoka, a na sljedećem ročištu najavljeno je i sudsko-medicinsko vještačenje Bilčara koje će obaviti psihijatar Milan Stojaković.

Prema navodima optužnice koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, 18. oktobra prošle godine u period od 2.40 sati do 3.20 sati u Ulici Nikole Pašića u pekari “Marčelo”, došlo je do “prepirke” između Bilčara, Mihajlović i Vlade Novakovića sa jedne strane, te Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, Bojana Vidića i Sergeja Majkića sa druge strane. Milovanovićeva grupa je izašla iz pekare, odvezli su se autom par stotina metara niz ulicu, a onda se okrenuli i vratili prema pekari. U tom trenutku izlaze Bilčar i Mihailović, sjedaju u BMW, i kreću za njima.

Nekoliko stotina metara dalje, kod banjalučkog parka Kupusište, oba vozila se zaustavljaju i dolazi do sukoba. U optužnici je navedeno da je Bilčar uzeo dizalicu iz gepeka svog auta i bacio je prema Milovanoviću, a zatim ga dva puta ubo šrafcigerom, dokn je smrtonosan bio ubod u lijevu sljepoočnicu.

(Mondo)