SUĐENJE BOKSERU MARKU ČOLIĆU Čistačica umalo bacila ključni dokaz u smeće

Falila je sekunda da to bacim u smeće, ispričala je danas Banjalučanka Snježana Macanović, čistačica i komšinica pretučenog novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), prisjećajući se dana kada je pronađena palica kojom je tridesetsedmogodišnjak brutalno premlaćen.

Ta palica je jedan od ključnih dokaza protiv banjalučkog boksera Marka Čolića (32), optuženog da je, zajedno s odbjeglim Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, 26. avgusta prošle godine, oko 20.40, u banjalučkom naselju Obilićevo pokušao ubiti Kovačevića.

Palicu je 17 sati nakon što je novinar napadnut prvi slučajno ugledao Dragan Matić, vlasnik firme “Tip-top”, koji se prisjetio da ga je 27. avgusta 2018. neko pozvao da očisti krv u ulici gdje je novinar pretučen, te je otišao na tu lokaciju.

“Bilo je to oko 14 časova. Ispred ulaza sam vidio ženu koja čisti i ona je rekla da je to već očistila. Tu sam potom vidio crnu palicu, pri vrhu iskrivljenu”, ispričao je Matić, svjedočeći danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Dodao je da je ta žena potom rekla da će zvati Kovačevićevog oca, koji je bio u zgradi, što je i učinila. Sudeći po svjedočenju Matića, Kovačevićev otac Stanoje potom je sišao i pozvao policiju.

Matić je tog 27. avgusta zapravo sreo Snježanu Macanović, koja godinama čisti dva ulaza u zgradi, uključujući i onaj gdje živi Vladimir Kovačević.

Ona je u sudnici ispričala da je počistila krv te počela da skuplja otpatke ispred ulaza, s tim što je, sudeći po njenim riječima, palica bila ispod parkiranih vozila koje je u međuvremenu neko odvezao sa parkinga.

“Potom je stao auto firme ‘Tip-top’, iz njega je izašao čovjek i pitao me gdje je bio napad. Zatim je upitao: ‘A šta je ovo’ i da li sam to dirala. Rekao je: ‘Ovo je palica’. Ja nisam znala šta je to. Falila je sekunda da to bacim u smeće”, navela je ona.

Svjedočili su danas i Miroljub Jurić, vlasnik kluba “Balkan”, te Žarko Kovačević, menadžer tog ugostiteljskog objekta, u kojem su kao redari radili Čolić i Dukić. Jurić je potvrdio da je Čolića i Dukića viđao zajedno i mimo posla.

Žarko Kovačević je potvrdio da je Čolić u noći kada je novinar napadnut radio u “Balkanu”, ali se nije mogao sjetiti da li je optuženi na posao došao u 22 ili 23 sata.

Inače, tročlanom Sudskom vijeću, na čelu sa predsjednikom Branimirom Jukićem, danas se odlukom predsjednice Suda pridružio i rezervni član, što je izazvalo negodovanje Gordana Joviševića, Čolićevog advokata. Nastavak suđenja zakazan je za danas.

Podsjetimo, kako su “Nezavisne” već pisale, ranije je u sudnici Okružnog suda u Banjaluci svjedočio i Vladimir Kovačević, koji je ispričao strahote koje je doživio tokom napada, izjavivši da je dok su ga napadači batinali gledao da sačuva glavu.

Ko sjedi na ušima?

Dok je Gordan Jovišević, branilac optuženog Marka Čolića, ispitivao jednog svjedoka, usprotivila se tužilac Tatjana Ninković jer je advokat, kako ona smatra, postavljao pitanja koja su već postavljena.

“Branilac ili sjedi na ušima, ili…”, počela Ninkovićeva rečenicu, na šta je Jovišević burno reagovao, tražeći od sudije da je opomene.

(Nezavisne)

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.