Vijesti 20.07.2020.

SUĐENJE UHAPŠENIM U AKCIJI “HED”: Optuženi se na sudu branio da je konoplju uzgajao za lijek

ČITANJE: 2 minute

Mladen Pajić (32) iz Banjaluke, optužen za šverc narkoticima u Okružnom sudu u Banjaluci izjavio je da je uzgajao konoplju, ali industrijsku, te da je imao namjeru da cijedi CBD ulje za liječenje snahe Dijane, pišu “Nezavisne”

Pored Mladena, u ovom slučaju na optuženičkoj klupi pod optužbama za proizvodnju i šverc drogom su i njegov brat Vladan (35) i otac Nedjeljko (57). Mladen kaže da njegov otac i brat s ovim nemaju ništa.

“Imao sam namjeru i da od biljaka izdvojim dio sjemena i da to miješam s drugim i koristim ga za ishranu stoke. Plantaža je bila skrivena u šumi jer nisam imao dozvolu Ministarstva za uzgoj, ali sam je čekao”, rekao je Mladen Pajić.

Kako pišu “Nezavisne”, Vladan Pajić je rekao da nema veze s uzgojem konoplje i da mu je Mladen rekao za to kad su biljke već bile u poodmakloj fazi rasta.

“Jedne prilike kada smo išli u šumu da siječemo kolje na bratovu molbu pomogao sa mu da donese kanister vode do tog mjesta. Rekao mi je da će praviti ulje za  moju suprugu”, izjavio je Vladan.

Njihov otac takođe tvrdi da s uzgojem konoplje nema ništa i da nije tačno da je čuvao stražu kod plantaže.

“Kada me policija uhapsila bio sam u šumi i sjekao kolje, a oni su mi prišli na metar. Kakav čuvar dopusti da mu policajci priđu tako blizu”, upitao je on.

Otac i sinovi uhapšeni su u septembru 2018. godine, u akciji “Hed”, a Pajiće optužnica tereti da su u zaseoku Lusići u Stričićima, na Manjači, u šumi nedaleko od lokalnog puta zasadili i uzgojili 132 stabljike indijske konoplje od koje se proizvodi marihuana.

(N.S/ Banjaluka.net)