Vijesti 05.02.2016.

Sudski rijaliti u Mrkonjić Gradu

ČITANJE: 2 minute
zaj od sipova
Rijaliti šou na velika vrata se vratio u Osnovni sud u Mrkonjić Gradu. Iliju Grahovca, poznatijeg kao Zmaj od Šipova, sudska policija ponovo je sprovela od rodne kuće u Šipovu sve do sudnice – gdje mu se sudi zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Ročište je trajalo manje od sat vremena. Odbrana Zmaja od Šipova tražila je oslobađajuću presudu. Tužioci su u sudnici krako sumirali do sada izvedene dokaze. Nisu htjeli pred kameru. Izricanje presude zakazano je tri dana.

Iliji Grahovcu danas nisu pomogli ni fanovi, ni glasači. Ovaj put se uz pomoć advokata, kaže, sam snašao u nevolji. U sudu je pričao tek nekoliko minuta, što je puno kraće od čuvenog govora na sahrani svog oca koja ga je, ma koliko to bizarno zvučako, proslavila prije nekoliko godina.

U banjalučkom Okružnom tužilaštvu ranije nam je potvrđeno da se Zmaj, uz prodaju oružja, tereti i za teške tjelesne povrede, čak i za izazivanje opšte opasnosti. Brat Rajko za lake tjelesne povrede i oštećenje tuđe stvari. Advokat Duško Tomić brani Zmaja – kaže da ima valjane razloge zašto nije dolazio na ročišta.

-Čovjek nije hapšen, nije lišen slobode to je glupost. On je bio u rijalitiju, bila je potraga zato što se nije pojavljivao jer je bio izvan toga. Ovo je sve završeno, mislim da su to neke neznačajne stvari i biće sve u redu- rekao je Duško Tomić, advokat Ilije Grahovca.

Dok Zmaj vodi pravnu bitku, oni koji ga masovno gledaju u rijalitiju, čekaju njegov povratak na male ekrane. Još jutros je mislio da se vrati u Beograd, ali put bar nakratko odložio, konce mu je pomrsila sudska policija.

(ATV)