Sport 01.06.2019.

SUGRAĐANI SVE VIŠE OKRENUTI ZDRAVOM NAČINU ŽIVOTA: Gradonačelnik posjetio „Fitnes fest“

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, pojstio je danas „Fitnes fest“ koji se po prvi put održava u našem gradu. On je rekao novinarima da jedna ovakva manifestacija sigurno ima svoje mjesto u gradu i izrazio nadu da će postati tradicionalna.

– Ovdje želimo da predstavimo zdrav način života, zdravu ishranu i sve što ide uz to, jer nam je to itekako potrebno zbog toga što u savremenom načinu života imamo mnogo stresa, nezdrave ishrane i slično. Čini mi se da su i naši sugrađani sve više okrenuti zdravom načinu života i traženju mogućnosti da se dođe do zdrave hrane – kazao je Radojičić.

Jedan od organizatora „Fitnes festa“ Srećko Stanišić, izjavio je da je danas posljednji dan „Fitnes festa“, odnosno sajamski dio.

– Odziv građana na „Fitnes fest“ je jako dobar, imali smo preko hiljadu učesnika. Festival je bio namijenjen svim starosnim kategorijama, a svi koji su se družili sa nama u proteklih sedam dana, imali su priliku da steknu određena znanja kada su u pitanju vježbanje i fizička aktivnost. Naš cilj je da ovo preraste u regionalnu manifestaciju gdje ćemo okupiti naše prijatelje iz svih zemalja regiona – istakao je Stanišić.

Prvi “Fitnes fest“ u našem gradu organizovao je Centar za zdravlje i rekreaciju „Mr. Hepines“ iz Banje Luke. Projekat je podržao Grad Banja Luka u okviru manifestacije „Proljeće u Banjaluci“, a realizovan je uz podršku Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i Zavoda za medicinu rada i sporta. Manifestaciju čine tri sadržajna dijela, i to: Festival fizičke aktivnosti (od  27. maja do 2. juna), Fitnes sajam (1. juna) i Fitnes konferencija (od 1. do 2. juna).