Vijesti 11.04.2023.

Sugrađaninu u sanduče ostavio pismo u kojem vrijeđa Srbe i funkcionere Srpske

ČITANJE: 1 minuta

E.Z. iz Dervente osumnjičen je da je u poštansko sanduče D.K. iz Dervente, predsjednika jednog udruženja proisteklog iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ostavio pismo s uvredljivim i ponižavajućim sadržajem u kojem se nacionalno vrijeđa on, srpski narod i najviši funkcioneri Republike Srpske, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Kako je navedeno, D.K. je Policijskoj stanici Derventa 6. aprila 2023. godine, oko 20.15 časova, prijavio da je u svom sandučetu pronašao pismo s navedenim sadržajem.

“Postupajući po prijavi policijski službenici Policijske stanice Derventa operativnim radom na terenu identifikovali su lice inicijala E.Z. iz Dervente, za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje”, kažu iz policije.

Policijski službenici Policijske stanice Derventa su 7. aprila na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i pokretnih stvari koje koristi lice inicijala E.Z. iz Dervente. Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti kompjuterska oprema, mobilni telefoni i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, saopšteno je iz policije.

N.M.

Oznake: Derventa, pismo, Uvreda