Politika 14.05.2022.

ŠUKALO O INCIDENTU U BANJALUCI: SNSD-ovo besplatno točenje alkohola maturantima za svaku osudu

ČITANJE: 1 minuta

– Ako imamo situaciju da stranke povodom zadnjeg dana škole tokom cijelog dana u Banjaluci organizuju besplatno točenje alkohola za maturante u stranačkim objektima onda nikoga ne treba da čudi što u takvoj atmosferi dolazi do incidenata u kojima ima i povrijeđenih, kaže Boris Šukalo, član Glavnog odora SDS.

Šukalo napominje da pozive učenicima da idu na takve stranačke događaje gdje se besplatno toči alkohol upućuju i pojedini profesori što potvrđuju viber poruke koje su objavljene na društvenim mrežama.

On kaže da se povodom zloupotrebe maturanata u Banjaluci mora oglasiti Ministarstvo prosvjete i da se zaposleni u prosvjeti koji su juče, ali i proteklih dana, učestvovali u vrbovanju maturanata od strane stranka trebaju sankcionisati.

Podsjetio je da su u proteklim danima mediji i struka izrazili osudu i zgražavanje nad pokušajima banjalučkog SNSD da koncertima turbo folk pjevača, tombolama i besplatnim točenjem alkohola pokušaju pridobiti i vrbovati maturante.

„Ništa od toga nije poremetilo namjere SNSD pa je tako u njihovom tzv. „multimedijalnom centru“ juče besplatno točen alkohol maturantima tokom cijelog dana “, kaže Šukalo.

(N.S)

Oznake: Boris Šukalo