Politika 12.07.2020.

ŠUKALO: Poltronska i izdajnička izjava Stanivukovića treba da naiđe na osudu cijele javnosti

ČITANJE: 2 minute

Marko Šukalo, savjetnik predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, smatra da cijela javnost treba da osudi izjavu kandidata PDP-a za gradonačenika Banjaluke Draška Stanivukovića da izgradi park mira sa spomenikom trojici vojnika- tzv. Armije BiH, HVO-a i Vojske Republike Srpske.

Šukalo je rekao Srni da srpski narod kroz istoriju obiluje časnim i poštenim ljudima, ali i onima koji su uvijek spremni da izdaju i ponesu tuđinsku zastavu, pod kojom su ubijani Srbi, rušene crkve i ognjišta naših porodica.

Reagujući na Stanivukovićevu izjavu, Šukalo je upitao da li su Banjaluci i Republici Srpskoj potrebni mladi političari koji prodaju vjeru za večeru.

“Neprimjerena, poltronska i izdajnička izjava Stanivukovića treba da naiđe na osudu cijele javnosti, ako ne zbog nas koji smo danas ovdje, onda zbog onih kojih više nema i koji su pobijeni od baš tih vojnika tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a, kojima bi Stanivuković danas da diže spomenike u Banjaluci”, istakao je Šukalo.

Šukalo je naglasio da su ratovi iza nas, ali da onaj narod koji zaboravi šta mu se desilo u prošlosti, rizikuje da mu se isto ponovi u budućnosti.

“Veliki su samo oni narodi koji svoju istoriju čuvaju i njeguju, a narodi koji zaboravljaju i slijepo gledaju u ružičastu budućnost, koračaju u svoju sigurnu propast”, poručio je Šukalo.

Prema njegovim riječima, Republici Srpskoj je dosta “izdajnika i onih koji zarad malo sarajevske pažnje bezočno pljuju sve što je srpsko”.

“U Banjaluci će biti izgrađen velelepni spomenik našim junacima iz odbrambeno-otadžbinskog rata, pripadnicima slavne Vojske Republike Srpske, a vojnici tzv. Armije BiH i tzv. HVO-a koji u Banjaluku nisu ušli nikada, neće ni sada u vidu spomenika, što je želja Stanivukovića”, istakao je Šukalo.

(Srna)