Politika 09.03.2021.

ŠUKALO (SDS): Kradljivci bakarnih krovova i nadri-pjevačice moraju da odgovaraju

ČITANJE: 3 minute

Do juče smo svašta znali o kriminalnim aferama SNSD-a ali juče smo saznali da u njihovim redovima sjede kradljivci bakarnih oluka i krovova – istakao je Boris Šukalo, visoki funkcioner banjalučkog SDS-a komentarišući nove nalaze gradskog Tima za reviziju.

„Platiti nabavku krova lijepljenog selotejp trakom 610 hiljada KM ili ukrasti bakreni krov sa Banskog dvora u vrijednosti 100 hiljada KM nezabilježen je zločin koji govori kakve su sjecikese i sitni lopovi vodili grad Banja Luku u prethodnom periodu“ – objasnio je Šukalo, saopštio je SDS.

Šukalo je pružio podršku gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću i radu njegovog Tima za reviziju koji javnosti iz dana u dan otkrivaju razmjere nezabilježenog kriminala koju je prethodna vlast ostavila iza sebe.

„Akvana je već sad postala sinonim za bezočnu grabež koja je dovela ovo preduzeće gotovo pred gašenje. Ceh za jedan ručak od 1500 KM, hororari za nadri-pjevačice od 17 hiljada KM i nezakonita izgradnja SNSD-ovih tajkuna dokaz su da je Banja Luka pod SNSD-om pretvorena u Kolumbiju pod Eskobarom. Nadam se da će pravosudne institucije, na tragu dokumenata koje im dostavlja Tim za reviziju, pokrenuti postupke i kazniti krivce“ – zaključio je Šukalo.

Stanić: Incko Dodiku poželjan gost na slavi, a navodno se svađaju

Dok Dodik godinama poziva Incka na svoju krsnu slavu a svo to vrijeme se navodno svađaju putem medija. Ta siuacija opisuje lažnu politiku SNSD-a. Kako to da Valentin Incko Dodiku odgovara kao gost na porodičnoj slavi a danas kad odlazi mu ne odgovara? Mi iz SDS-a nećemo da dajemo legitimitet takvoj lažnoj politici Milorada Dodika čiji je jedini cilj manipulacija sopstvenim narodom – istakao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS, na pres konferenciji nakon sjednice Kolegija NSRS.

„Dešava se zloupotreba Narodne skupštine Republike Srpske na način da neko, provodeći svoje lažne politike, svojata Narodnu skupštinu bez dogovora sa partijama koje učestvuju u radu parlamenta. Ovo je oš jedna u nizu lažnih predstava Milorada Dodika“ – pojasnio je Stanić, saopštio je SDS.

Stanić je kazao da očekuje da će sutrašnja sjednica ličiti na sve prethodne sjednicu u kojima Dodik vrijeđa narodne poslanike, psuje ih i priča kako ih prisluškuje i na sve će ličiti osim na ozbiljnu raspravu.

„Pitam građane i javnost, šta se desilo sa referendumu o 9. januara koju je Dodik lažno gurao u Narodnu skupštinu Republike Srpske u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine. Ili zašto je na zasjedanje Narodne skupštine poslat lažan materijal o Programu reformi ili MAP-u a uprkos zaključcima Narodne skupštine Dodikovi ministri i predsjedavajući Savjeta ministara danas ubrzano vuku BiH u NATO na način da se Republika Srpska više ništa ne pita po pitanju NATO integracija“ – kazao je šef Kluba poslanika SDS.

Stanić je istakao da SDS neće podržati ovu predstavu Milorada Dodika jer da je bilo volje da se priča o radu Valentina Incka ta sjednica je trebala biti održana prije pet godina.

„Namjere predlagača ove teme i ovog dnevnog reda su sve, osim iskrene“ – zaključio je Stanić.

(SB)

Oznake: SDS