Politika 06.03.2016.

Šukalovi prešli u Hadži Jovanove naprednjake

ČITANJE: 1 minuta
sns_rs
Regionalni i opštinski odbori Stranke Napredna Srpska iz izbornih jedinica četiri i pet, te ove stranke iz opštine Prnjavor danas su u Doboju potpisali sporazum o ujedinjenju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) Republike Srpske koju vodi Hadži Jovan Mitrović.

– Jedna je Srpska Napredna stranka u Republici Srpskoj, dosljedna da ostane u centru, da se ne prikloni ni desnom, ni lijevom krilu- poručio je danas predsjednik ove stranke Hadži Jovan Mitrović.

Mitrović je rekao novinarima da se danas potpisuje sporazum sa regionalnim i opštinskim odborima naprednih stranaka, koje ulaze pod jednu kapu političkog centra i koja svoj najveći nacionalni interes vidi u ekonomskom oporavku Republike Srpske.

– Iskreno, očekujem da se više nećemo baviti ljudima koji su ušli u SNS da bi iznjedrili svoj vlastiti, a ne opšti interes- naveo je Mitrović.

Predsjednik Gradskog odbora SNS-a Doboj Golub Panić svoju odluku o napuštanju Stranke Napredna Srpska obrazlaže odstupanjem poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske od zacrtanih ciljeva te samoinicijativnog priključivanja bloku “Savez za promjene”.

Predsjednik Opštinskog odbora SNS Teslić Momčilo Gotovac ocjenjuje da je Adam Šukalo napustio ideje naprednjaka, svrstavši se u blok “Savez za promjene” s ciljem da se vlast Srpske ruši van zakonitih institucija.

Borko Kitić navodi da je 28 od 30 mjesnih odbora Stranke napredna Srpska iz Dervente odlučilo da se iščlani jer su, između ostalog, na posljednjim izborima nastupili pod nazivom “Nova Srpska”.

(Agencije)