Vijesti 19.04.2018.

SUKOB NA STUDENTSKIM IGRAMA Predsjednik Studentskog parlamenta udario sudiju

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Studentskog parlamenta u Banjaluci Branko Trninić udario je fudbalskog sudiju na današnjoj utakmici, koja se igrala u sklopu “Studentskih igara”.

Ovo nam je potvrdilo više očevidaca, koji su pratili utakmicu na studentskim terenima kod centra “Nikola Tesla”. Na utakmici je Trninić igrao za ekipu Ekonomskog fakulteta, protiv Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta.

“U jednom trenutku je došlo do svađe sa sudijom, Trninić se zaletio na njega i udario ga u glavu. Momak je bio krvav!”, kaže nekoliko svjedoka, te dodaju da su u tom trenutku cijele tribine skadirale Trniniću da podnese ostavku.

U telefonskom razgovoru Trninić je porekao da je on napadač, a čak je pokušao krivicu prebaciti na žrtvu.

“Ja napao sudiju? To je dezinformacija! Nije ništa bilo, izbila je je frka, došlo je 20 ljudi i neko je udario sudiju. Ko ga je udario, to će da utvrde nadležni organi. Uzeli su izjave od organizatora i sudija, pa ćemo vidjeti šta i kako. Sada sudije hoće da se dogovore pošto su vidjeli da su oni krivi za sve, tako da ne znam šta će biti”, rekao je on.

Trninić je u prijašnjem intervjuu za naš portal rekao da će iz studentskih organizacija istjerati politiku, ali nije pominjao uvođenje nasilja kao disciplinske mjere i načina rješavanja sporova.

(etrafika)