Politika 04.01.2021.

Šulić: Lice Srpske se ogleda u odnosu prema Kostajnici i Kozarskoj Dubici

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Mladih socijaldemokrata /MSD/ Denis Šulić izjavio je Srni da se lice cijele Republike Srpske i njenih institucija ovih dana ogleda u odnosu prema Kostajnici i Kozarskoj Dubici, opštinama koje su stradale u prošlosedmičnom zemljotresu.

Šulić je podsjetio da je Vlada Republike Srpske, koja je dan nakon zemljotresa izdvojila 400.000 KM za interventnu pomoć ovim opštinama, pokazala kako se treba ponašati u ovoj situaciji.

“Želim da upoznam javnost da će Mladi socijaldemokrati danas uplatiti 5.000 maraka za obnovu opštine Kostajnica, koja je najviše stradala. Ovo je novac koji smo planirali za centralni stranački događaj povodom Dana Republike, koji Mladi socijaldemokrati svake godine organizuju”, istakao je Šulić.

On je istakao da je svim opštinskim i gradskim organizacijama MSD-a dat nalog da novac za obilježavanje Dana Republike usmjere na račune otvorene za prikupljanje sredstava za obnovu ovih opština.

“Osim toga, daćemo i uputstva mladim odbornicima da se odreknu dijela odborničkog dodatka i usmjere ga u istu svrhu. Kao potpredsjednik Narodne skupštine, želim da pozovem klubove poslanika da u narednim danima djeluju na sličan način”, rekao je Šulić.

On je naglasio da predstoji Dan Republike, datum koji podsjeća na žrtvu i borbu koja je vođena da bi Republika Srpska nastala, opstala i ostala vječna.

“Ne smijemo dozvoliti da bilo koji građanin Srpske, čija imovina je stradala u zemljotresu, u ovo vrijeme ne osjeti da je cijela Republika uz njega. Pozivam sve koji mogu da u narednim danima pomognu stradalim opštinama, ukoliko to ne mogu uraditi materijalno ili na neki drugi način, neka bar pozovu nekog koga poznaju iz ovih opština i pruže mu podršku”, naglasio je Šulić.

On je rekao da je ovo vrijeme koje testira ljudskost i izrazio uvjerenje da će Republika Srpska ovaj test uspješno položiti.

(Srna)

Oznake: Denis Šulić