Politika 12.04.2022.

Šulić: Novinari da dobiju status službenog lica

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić istakao je danas u Banjaluci da bi u budućim zakonskim rješenjima novinari trebali da dobiju status lica koja vrše službenu dužnost, čime bi im bio olakšan rad.

Šulić je u razgovoru sa predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Terezom Ribeiro naglasio da je sloboda medija stub svakog demokratskog društva i da Republika Srpska poštuje tu slobodu, ali je spremna i dalje da uči na primjeru dobrih praksi u ovoj oblasti, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

On je rekao da je bezbjednost novinara u Republici Srpskoj dobra i dodao da su novinari BHRT-a, koji dolaze iz Republike Srpske, izloženi nepravednim kritikama i pritiscima političkih aktera u Federaciji BiH.

Šulić je naveo da je ponosan na činjenicu da, s obzirom na aktuelnu situaciju u svijetu, nijednom mediju u Republici Srpskoj i BiH nije zabranjen rad.

Kada je riječ o zakonu o nevladinim organizacijama, Šulić je naveo da će Republika Srpska prilikom izrade tog zakonskog rješenja slijediti dobre primjere u svijetu, kao što je zakon koji tu oblast tretira u SAD.

On je dodao da zakon o nevladinim organizacija nije još u proceduri, ali da će se u njegovoj izradi voditi računa o tome da Republika Srpska dobije moderno zakonsko rješenje.

(Srna)

Oznake: Denis Šulić