Vijesti 30.01.2021.

Šulić: Sramota da gradonačelnik ne posjeduje elementarno znanje

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Denis Šulić izjavio je Srni da se takozvana “republika BiH” u toku svog postojanja zalagala se za sve što je bilo protiv Republike Srpske i borila se za nestanak Srpske, ističući da svako ko vrši javnu funkciju u Republici Srpskoj, treba biti pažljiv kada pomene “republiku BiH” pa makar i kao lapsus ili u čistom neznanju.

– To što je /gradonačelnik Banjaluke/ Draško Stanivuković rekao da je njegova država “republika BiH”, bez obzira na okolnosti i namjeru, pokazuje određen nivo elementarnog neznanja, koje nije dopustivo bilo kome, a posebno ne funkcioneru glavnog grada Republike Srpske – istakao je Šulić, prenosi RTRS.

On je naglasio da svaki vršilac javne funkcije mora praviti jasnu razliku između Republike Srpske, BiH koja je kao složena država nastala u Dejtonu i “republike BiH” koja je predvođena Alijom Izetbegovićem postojala u prvoj polovini 90-ih godina.

– Ovo znanje je elementarno i sramota je da ga ne posjeduje neko ko želi da bude lokalni lider Republike Srpske – konstatovao je Šulić.

Stanivuković za beogradsku televiziju K1 rekao je da priznaje “republiku BiH” koja se sastoji od dva entiteta i da to ne dovodi u pitanje.

(E.M)

Oznake: Denis Šulić